Legendarni Stiv Neš i Blejk Grifin u glas: Jasno je, Nikola Jokić je MVP

09.05.2021

08:55 >> 12:49

0

Srpski centar dobio sve pohvale od čuvenog Kanađanina koji sada vodi Bruklin Netse

Legendarni Stiv Neš i Blejk Grifin u glas: Jasno je, Nikola Jokić je MVP
Copyright Profimedia

Nekada veliki košarkaš Finiksa i Dalasa, danas trener Bruklin Netsa, Kanađanin Stiv Neš veruje da je vreme da se završi široka debata o priznanju MVP najkorisnijem igraču NBA u ovoj sezoni. Za Neša nema dileme, jer ovu nagradu treba dodeliti Nikoli Jokiću.

– Jasno je da je Jokić MVP ove godine. Nekako je od starta do sada igrao uvek na visokom nivou. Popravlja saigrače i sve radi. Izgubili su Džamala Marija, a zapravo nisu izgubili na kvalitetu. To pokazuje koliko je dobar – rekao je Neš pred duel njegove ekipe sa Nagetsima u Denveru.

Neš je tokom igračke karijeri uspeo dva puta da dobije nagradu MVP sa Sansima, a sada detaljnije objašnjava zašto je Jokić sada zaslužio priznanje.

– On je tako “zarazan” dodavač. Može da odigra asistenciju, ali može i da “čita” akciju. Asistencija postaje hokejaška kada se lopta šeta od jednog do drugog momka niz liniju i onda dobiju otvorene šuteve. On olakšava taj stil igre tom spremnošću da proigrava ostale. U stanju je da sruši tu prvu dominu.

Jokić je trenutno favorit u kladionicama da osvoji MVP. Trener Nagetsa Majkl Meloun možda je njegov najbolji “portparol”.

– Moj argument zašto je Nikola MVP je ono što smo uradili, sa svim povredama – posebno našeg drugog najboljeg igrača Džamala Mareja – a to zaista govori o uticaju koji Nikola ima u svim aspektima igre. Napad, odbrana, vođstvo, kultura ili kako god to želite nazvati. Uspeli smo da prebrodimo teške trenutke zbog toga što je Nikola dobro igrao i zbog njegove sposobnosti da sve oko sebe učini boljim – rekao je Meloun.

Jokićev direktni rival na utakmici sa Bruklinom Blejk Grifin imao je isto mišljenje kao dva trenera.

– Jokić bi po mom mišljenju trebao da osvoji MVP za ovu sezonu.

Pročitajte još

Jokić i dalje vodi u trci za MVP nagradu sa 26.4 poena, 10.9 skokova i 8.4 asistencije. Iza njega je Džoel Embid, Janis Adetokunbo, pa Kris Pol, Luka Dončić, Demijan Lilard

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike