"Moje misli ne idu samo ka Valensiji i Tokiju, razmišljam već šta ćemo 2024. ili 2028. godine"

18.05.2021

13:20

0

Selektorka Marina Maljković priprema ekipu za dva važna takmičenja, ali se sprema i za budućnost

"Moje misli ne idu samo ka Valensiji i Tokiju, razmišljam već šta ćemo 2024. ili 2028. godine"
Copyright MN Press

Stručni štab ženske košarkaške reprezentacije Srbije od danas konačno na raspolaganju ima kompletan sastav. Ekipi su se na Zlatiboru, posle završenih šampionata u Španiji, Francuskoj i Italiji, prošle nedelje priključile Nikolina Milić i Aleksandra Crvendakić, a od sinoć su tu i Ivon Anderson, Nevena Jovanović i Ana Dabović.

Glavni problem je to što tek danas na raspolaganju imamo sve igračice, a dobar deo priprema je već prošao. Ipak, nema kukanja. Tu smo da radimo, da nadoknadimo sve to i da spremne dočekamo Evropsko prvenstvo – naglasila je u razgovoru za Tanjug selektorka Marina Maljković. – Svesne smo svega što šampionat u Valensiji donosi i zbog toga moramo biti spremne na sva iskušenja koja nas tamo čekaju. Očekuje nas serija pripremnih utakmica koje treba da nam pruže odgovore na brojna pitanja u smislu šta je to što treba da se popravi i na kom elementu u narednom periodu priprema treba posebnu pažnju da obratimo.

Pročitajte još

Selektorka Srbije Marina Maljković, u želji da punu šansu pruži mladim snagama, omogućila im je da se kroz rad u Beogradu i na Zlatiboru upoznaju u potpunosti sa sistemom rada reprezentacije. Tako će do vikenda, na srpskoj planinskoj lepotici raditi 29 košarkašica.

– Svima sam dala mogućnost da prođu prvo uvodni deo u Vizuri i komplet bazične pripreme na Zlatiboru. Moje misli ne idu samo ka Valensiji i Tokiju. Ja gledam mnogo dalje od toga i već sada radim ono što će našoj reprezentaciji koristiti 2024. ili 2028. godine. Što se tiče sastava za Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre, morate da shvatite jednu stvar – uvek se kod mene mesto u timu zaslužuje kvalitetom, predanim i vrednim radom, odnosom prema timu i dresu koji se nosi. Na svako prvenstvo i na svaku utakmicu uvek ću voditi 12 najspremnijih, 12 “najgladnijih”, onih 12 koje će u datom momentu imati sve one ključne osobine koje dobijaju meč.

Reprezentacija Srbije od 17. juna učestvuje na Evropskom prvenstvu u Valensiji, gde će u grupnoj fazi za protivnike imati timove Italije, Grčke i Crne Gore. Mesec dana kasnije, naše najbolje košarkašice igraće na Olimpijskim igrama u Tokiju, a protivnice u uvodnoj fazi biće timovi Kanade, Španije i Koreje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike