"Moje misli ne idu samo ka Valensiji i Tokiju, razmišljam već šta ćemo 2024. ili 2028. godine"

18.05.2021 | 13:20

Selektorka Marina Maljković priprema ekipu za dva važna takmičenja, ali se sprema i za budućnost

Copyright MN Press

Stručni štab ženske košarkaške reprezentacije Srbije od danas konačno na raspolaganju ima kompletan sastav. Ekipi su se na Zlatiboru, posle završenih šampionata u Španiji, Francuskoj i Italiji, prošle nedelje priključile Nikolina Milić i Aleksandra Crvendakić, a od sinoć su tu i Ivon Anderson, Nevena Jovanović i Ana Dabović.

Glavni problem je to što tek danas na raspolaganju imamo sve igračice, a dobar deo priprema je već prošao. Ipak, nema kukanja. Tu smo da radimo, da nadoknadimo sve to i da spremne dočekamo Evropsko prvenstvo – naglasila je u razgovoru za Tanjug selektorka Marina Maljković. – Svesne smo svega što šampionat u Valensiji donosi i zbog toga moramo biti spremne na sva iskušenja koja nas tamo čekaju. Očekuje nas serija pripremnih utakmica koje treba da nam pruže odgovore na brojna pitanja u smislu šta je to što treba da se popravi i na kom elementu u narednom periodu priprema treba posebnu pažnju da obratimo.

Pročitajte još

Selektorka Srbije Marina Maljković, u želji da punu šansu pruži mladim snagama, omogućila im je da se kroz rad u Beogradu i na Zlatiboru upoznaju u potpunosti sa sistemom rada reprezentacije. Tako će do vikenda, na srpskoj planinskoj lepotici raditi 29 košarkašica.

– Svima sam dala mogućnost da prođu prvo uvodni deo u Vizuri i komplet bazične pripreme na Zlatiboru. Moje misli ne idu samo ka Valensiji i Tokiju. Ja gledam mnogo dalje od toga i već sada radim ono što će našoj reprezentaciji koristiti 2024. ili 2028. godine. Što se tiče sastava za Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre, morate da shvatite jednu stvar – uvek se kod mene mesto u timu zaslužuje kvalitetom, predanim i vrednim radom, odnosom prema timu i dresu koji se nosi. Na svako prvenstvo i na svaku utakmicu uvek ću voditi 12 najspremnijih, 12 “najgladnijih”, onih 12 koje će u datom momentu imati sve one ključne osobine koje dobijaju meč.

Reprezentacija Srbije od 17. juna učestvuje na Evropskom prvenstvu u Valensiji, gde će u grupnoj fazi za protivnike imati timove Italije, Grčke i Crne Gore. Mesec dana kasnije, naše najbolje košarkašice igraće na Olimpijskim igrama u Tokiju, a protivnice u uvodnoj fazi biće timovi Kanade, Španije i Koreje.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: Tanjug