Šejn Larkin predvodi drugu petorku

21.05.2021

18:05

0

Autor: M. R.

Evroliga objavila ko je među izabranima

Šejn Larkin predvodi drugu petorku
Copyright MN Press

Evroliga je članove najbolje petorke objavljivala jednog po jednog od ponedeljka do petka ove nedelje, a onda je danas saopštila i kompletnu drugu najbolju postavu. Najboljih pet su: Vladimir Lučić, Vasilije Micić, Nikola Mirotić, Kevin Pangos i Valter Tavares, a mesta u drugom timu su posle glasanja zauzeli: Šejn Larkin, Nando De Kolo, Šavon Šilds, Vil Klajburn i Brendon Dejvis. 

Pročitajte još

Šejn Larkin je uz Vasilija Micića bio glavna snaga Anadolu Efesa na putu ka fajnal-foru, na kome će igrati narednog vikenda. Američki bek je beležio 15 poena u proseku i 1,2 ukradene lopte. Dva puta je bio MVP nedelje.

Nando De Kolo je tokom većeg dela sezone bio velika uzdanica Igora Kokoškova, a dok je bio povređen Fener je imao mnogo problema. Ove sezone je šesti put izabran u jedan od timova Evrolige i po tome se izjednačio sa Milošem Teodosićem. Više nominacija imaju samo Spanulis i Navaro. U proseku je postizao 15,8 poena.

Šavon Šilds je imao ogromnu ulogu u dresu Olimpije iz Milana, koja će prvi put od 1992. godine igrati na završnom turniru. U proseku je imao 16,4 poena, a jednom je izabran za MVP nedelje.

Vil Klajburn je vodio CSKA do devetog uzastopnog učešća na fajnal-foru Evrolige sa prosekom od 14,1 poena. Bio je najbolji igrač u aprilu… On je već bio u najboljem timu Evrolige na kraju sezone 2018-2019, a onda je na završnom turniru dobio i MVP priznanje.

Brendon Dejvis je drugi put izabran u jedan od najboljih timova Evrolige. Dok je igrao za Žalgiris on je izglasan za najbolju petorku na kraju sezone 2018-2019. Tokom ove takmičarske godine je predvodio Barselonu do fajnal-fora, prvog još od 2014. godine. Prosečno je beležio 12,1 poen i 4,3 skoka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike