Košarkašice Srbije vakcinisane: Pokazali smo visok stepen odgovornosti

22.05.2021

15:14

0

Selektor Marina Maljković zahvalila svima koji su pomogli da se odradi imunizacija

Košarkašice Srbije vakcinisane: Pokazali smo visok stepen odgovornosti
Copyright Promo/ KSS

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije završila je bazične pripreme na Zlatiboru, gde se vredno radilo prethodne tri nedelje na sticanju forme i snage. Okolnosti nisu bile jednostavne, s obzirom na to da je ekipa kompletirana tek pre tri dana. Sa druge strane, selektorka Marina Maljković odlučila je prvi put da mladim snagama pruži mogućnost treniranja u reprezentaciji i jednomesečni ulazak u njen sistem rada, tako da bazični deo priprema za Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre završava čak 29 igračica.

U sklopu priprema, obavljeno je i vakcinisanje svih reprezentativki i članova stručnog štaba, kako bi tim što spremnije dočekao iskušenja ovog leta na Evropskom prvenstvu i Olimpijskim igrama.

Pročitajte još

– Pre svega, veoma sam srećna što smo uspeli da organizujemo vakcinisanje svih igračica i članova stručnog štaba našeg tima – naglasila je Marina Maljković. – Ponosna sam što smo tim činom pokazali svi zajedno visok stepen socijalne odgovornosti i brigu za zdravlje čitavog društva, okoline, pa i za sopstveno zdravlje, što je preduslov u vrhunskom sportu. Za mene kao trenera je uvek izuzetno važna odgovornost mojih košarkašica, kao i poverenje koje vlada među nama. U pitanju je izuzetno visok nivo svesti svih članova ženske košarkaške reprezentacije Srbije o potrebi da budu vakcinisani.

Ona je istakla zahvalnost Vladi Republike Srbije, što su svi članovi ženske košarkaške reprezentacije Srbije imali mogućnost da biraju koju vakcinu žele da prime i u kom terminu, s obzirom na to da su igračice u Srbiju na pripreme stizale iz nekoliko navrata.

Promo/ KSS

– Takođe želim da se zahvalim i Zavodu za biocide u Beogradu i Domu zdravlja u Čajetini, koji su nam izašli u susret i maksimalno pomogli da sve devojke budu vakcinisane što pre i da budu spremne za Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre – zaključila je selektorka Marina Maljković.

Reprezentacija Srbije od 17. juna učestvuje na Evropskom prvenstvu u Valensiji, gde će u grupnoj fazi za protivnike imati timove Italije, Grčke i Crne Gore. Mesec dana kasnije, naše najbolje košarkašice igraće na Olimpijskim igrama u Tokiju, a protivnice u grupnoj fazi biće timovi Kanade, Španije i Koreje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike