Brejk u Los Anđelesu: Dončićev tripl-dabl, Lenard i Džordž bez rešenja za Luku i Dalas

23.05.2021

23:28 >> 09:03

0

Autor: N. St.

Mavsi slavili protiv Klipersa

Brejk u Los Anđelesu: Dončićev tripl-dabl, Lenard i Džordž bez rešenja za Luku i Dalas
Copyright Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Ne kaže se bez razloga da se u plej-ofu NBA lige igra neka drugačija košarka. Jači intenzitet, viši nivo, sve je u nekoj posebnoj, višoj, brzini.

Upravo to je donelo i prvi brejk u doigravanju. Napravio ga je Dalas protiv Klipersa – 103:113 (30:33, 25:27, 25:26, 23:27).

Pred oko 6.000 navijača u Los Anđelesu je domaći tim počeo meč užasno i brzo je ušao u dvocifreni zaostatak (12:24). Uspeli su brzo iz toga da se vrate pa su u nastavku timovi i kada su imali vođstvo, bili na jednocifrenom plusu. Najviše problema im je pravio Luka Dončić. Zbog toga su bili primorani da ga udvajaju, što su činili celu četvrtu četvrtinu.

Pametno je to Slovenac koristio, pronalazio je saigrače, a u poslednjem minutu igre je to na najbolji naičn znao da iskoristi Porzingis i da stavi tačku na meč.

Mavse je predvodio Dončić (31, 11as, 10sk), dok su kod domaćina najbolji bili Lenard (26, 10sk) i Džordž (23, 6sk). Naredni meč se igra u istoj dvorani posle čega se serija seli u Dalas. Ujedno je Luka postao i prvi igrač u istoriji koji je zabeležio tri tripl-dabl učinka na prvih sedam plej-of utakmica.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike