Spajk Li i "Medison" u šoku: Bogdan i Trej Jang napravili "brejk" u Njujorku (VIDEO)

24.05.2021

06:06 >> 07:45

0

Atlanta povela sa 1-0 u plej-of seriji protiv Nijujork Niksa posle pobede 107:105 u njihovoj dvorani

Spajk Li i "Medison" u šoku: Bogdan i Trej Jang napravili "brejk" u Njujorku (VIDEO)
Copyright Profimedia

Bogdan Bogdanović i Atlanta napravili su važan korak ka plasmanu u drugu rundu plej-ofa Istočne konferecnije. Oni su na 0.9 sekundi pre kraja meča, preko najefikasnijeg igrača Treja Janga uspeli da materijalizuju svoje odlično izdanje protiv Niksa u čuvenoj njujorškoj dvorani “Medison Skver Garden” i da pobedom 107:105 anuliraju protivnikovu prednost domaćeg terena u ovoj plej-of seriji.

Atlanta je nastavila tamo gde je stala sa igrama u regularnom delu sezone. Očigledno dobra forma Houksa izgleda da je stvorena u pravo vreme, baš kao i hemija između njihova dva najbolja igrača Treja Janga i našeg Bogdana Bogdanovića koji su uspeli da utišaju i čuvenog režisera Spajka Lija, poznatog kao i velikog navijača Njujorčana. On je i sinoć iz prvog reda gledao meč i imao šta je da vidi – borba za svaku loptu, bacanje po parketu i završnicu za infarkt.

Profimedia

Gosti su bolje započeli utakmicu. Ispostaviće se da je njihova prednost 22:11 bila i najveća koju će ostvariti sinoć u Medisonu, jer je posle toga u drugoj četvrtini domaćin uspeo da preokrene i da u trećeoj četvrtini dođe do maksimalnih 73:66. U odlučujućem kvartalu, igralo se koš za koš. Kod 82:76, do tad rezervisani Bogdanović pogađa trojku, pa već kod sledećeg šuta vraća svoj tim u vođstvo 94:93 pred poslednja dva i po minuta.

Jang je bio konstantan u svakom trenutku. U završnici je preuzeo odgovornost za igru u napadu, pa je ili poentirao ili asistirao, a ključno je bilo dodavanje prema Srbinu na 55 sekudni pre kraja pri vođstvu Niksa 103:100. Domaći igrač Er-Džej Baret bio je na ivici da prekine Jangov pas, Bogdanović je uspeo da “iščačka” nekako tu loptu koja je njemu bila namenjena i da pogodi izjednačenje 103:103.

Medison je tada zanemeo na isti način kao i u poslednjem napadu Atalante, kada je Jangov “flouter” prebacio blok i pogodio za konačnih 107:105. Bogdanović postigao 18 poena, decet u poslednjoj četvrtini uz šut iz igre 7/15 i 4/9 za tri poena (četiri skoka, po dve asistencije i ukradene lopte). Trej Jang je meč završio sa 32 poena, 11/23 iz igre, 1/3 za trojke i 9/9 sa bacanja, uz deset asistencija i sedam skokova. Kod domaćih najefikasnijji je bio Alek Baerks sa 27 poena.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike