Memfis se ne šali: Brejk u Solt Lejk Sitiju izrežirali Bruks i Morant

24.05.2021

06:52 >> 06:54

0

Bek i krilni igrač Grizlija najzaslužniji što je Memfis došao i do treće pobede nakon završenog regularnog dela sezone

Memfis se ne šali: Brejk u Solt Lejk Sitiju izrežirali Bruks i Morant
Copyright Bojan Bogdanović, Profimedia

Memfis se ne šali. Zvanično deveti tim Zapada posle regularnog dela sezone uspeo je da pobedi Jutu na njenom parketu sa 112:109 i da tako povede sa 1-0 u plej-of seriji protiv lidera konferencije.

Dobra energija “Grizlija”  iz plej.in faze prenela se i u prvi meč plej-ofa, a Juti nije pomogao ni sjajni Bojan Bogdanović koji je sa svojih 20 poena u poslednjoj četvrtini uradio sve što je mogao ne bi li sačuvao prednost domaćeg trofeja. Nije uspeo na kraju, jer je rival došao sa više raspoloženih igrača i jačim takmičarskim duhom posle svega što je morao da prođe u plej-in fazi, eliminisavši već San Antonio i favorizovani Golden Stejt u dve ključne utakmice.

Zato su rasterećeni izašli na parket arene u Solt Lejk Sitiju, od starta pokazujući šta im je namera. Juta je sredinom druge četvrtine uspela da povede 36:22, ali su do odlaska na odmor otišli u rezultatski minus, jer su bili bez rešenja za Moranta i Bruksa – 43:49.  Tek u trećoj četvrtini probudio se i Bogdanović. Njegovi poeni u seriji vratili su nadu domaćinu da će ipak na kraju slaviti pobedu na otvaranju plej-ofa, ali to je očigledno samo bila taktika gostiju.

Hrvatski košarkaš se iz minuta u minut prbližavao svom košgeterskom proseku ostavili, ali je Memfis u četvrtom kvartalu došao do 15 poena razlike – 82:97. Na kraju domaći su uspeli da se primaknu na poen zaostatka 109:110, ali nije bilo ni snage, ni vremena da sve propušteno u 47 minuta nadoknade u poslednjih nekoliko napada.

Bogdanović je meč završio sa 29 poena, dok su gostiju Bruks sa 36 i Morant sa 25 poena bili najzaslužniji za ovaj “brejk”

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike