Oglasila se Zvezda: Regionalnom košarkom vlada mafija, finale je uništeno

25.05.2021

12:24 >> 12:25

0

Autor: Milan Nastić

Crveno-beli kivni na treću i četvrtu utakmicu u Podgorici

Oglasila se Zvezda: Regionalnom košarkom vlada mafija, finale je uništeno
Copyright Promo/KK Budućnost Voli

Košarkaški klub Crvena zvezda izdao je saopštenje povodom dešavanja na trećoj i četvrtoj utakmici finala plej ofa ABA lige u Podgorici protiv Budućnosti, u kom se navodi da je ugled regionalne lige urušen, a finale uništeno.

Pročitajte još

– Ako je neko imao bilo kakvu dilemu ili se pitao tokom ove sezone ‘zašto KK Crvena zvezda vodi sudski postupak protiv ABA lige’ i protiv čega se bori naš klub, ne gledajući samo sebe i svoje interese, sve ‘dokaze’ o bolestima od kojih pati košarka u regionu ugušena uskim interesima pojedinaca dobio je dokaze u samo u nekoliko dana u četiri utakmice finala ABA lige koje su bile sve, samo ne propaganda košarke i najboljeg iz regionalne lige – piše u saopštenju Zvezde.

U prilog su dostavili da je crveno-belima dosuđeno je zbirno 61 faul, protivniku 45, a odnos slobodnih bacanja je još drastičniji – Budućnost ih je izvela 69, a Crvena zvezda 31.

Promo/Dragan Stjepanović

– Kako je moguće da formalno najbolje sudije na rang listi koje se delegiraju na utakmicama KK Crvena zvezda (i to se navodi kao argument protiv našeg kluba) prave po 20 grešaka po utakmici na štetu našeg tima? Ako nisu za to plaćeni novcem da sude u korist našeg rivala, ili na neki drugi način prisiljeni, onda se to zove namera! Kako je na drugoj utakmici pored terena završio prijatelj KK Budućnost Veselin Barović bezbednosno interesantno lice i “biznismen” kome je zabranjen ulazak u Republiku Srbiju još 2018.godine, ali je sedeo pored terena samo sa jednim ciljem da vrši pritisak svojim prisustvom na pojedine sudije? Kada i kako mu je skinuta zabrana uvedena 31.07.2018.godine? Kako je moguće da KK Crvena zvezda nije dobila do dana današnjeg odgovor ABA lige na zvaničan prigovor kluba na sraman delegatski izveštaj posle treće utakmice koji je u obavezi da dostavi do početka naredne utakmice?

Pročitajte još

Crvena zvezda se osvrnula i na Dragana Bokana, predsednika Budućnosti.

– Kako je moguće da Dragan Bokan javno preti u loži pred više svedoka pred početak treće utakmice komesaru zaduženom za određivanje sudija i delegata nezadovoljan ishodom prve dve utakmice u Beogradu? Kako je moguće da jedan od sudija četvrte utakmice kao obrazloženje za lošu odluku kao opravdanje navodi jednom članu KK Crvena zvezda “da je nama lako jer nas čuva policija, a on mora da izvuče živu glavu iz Podgorice – istakli su u Zvezdi.

Peta utakmica finala igra se u petak od 20.30 u dvorani Aleksandar Nikolić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike