Medison Skver Garden najboljeg "jastreba" plašio pticama, Bogdan loše šutirao u porazu Atlante

27.05.2021

05:53 >> 07:52

0

Najbolji igrač Houksa Trej Jang ima fobiju od ptica iako igra za jastrebove

Medison Skver Garden najboljeg "jastreba" plašio pticama, Bogdan loše šutirao u porazu Atlante
Copyright Profimedia

Atlanta nije uspela da ponovi dobru partiju iz prvog meča protiv Njujorka u njegovom Medisonu, uprkos odličnoj igri Treja Janga koji je u porazu 101:92 uspeo da ubaci 30 poena. Bogdan Bogdanović imao je zapažen kogeterski učinak od 18 poena, ali uz veoma loš procenat šuta 8/21 iz igre, od čega 2/13 za tri poena.

Meč je obeležila tenzija između igrača i navijača Njujorka sa jedne i Janga sa druge strane, a sve zbog poteza beka Atlante u prvom meču kada je posle pobede utišavao dvoranu.

Odgovor domaćina bio je žestok, kao što se i moglo očekivati. Većina u dvorani pojavila se sa posterima i slikama ptica, čak su neki od navijača bili obučeni perjane kostime kako bi pojačali osećaj fobije koji najbolji igrač Houksa ima prema dvokrilcima. Nije im baš mnogo vredelo. Jang je dostigao svoju kvotu poena, ali je parket ipak napustio malo iznerviran ambijentom i ponašanjem prema njemu.

Gostujući tim ima za čim da žali posle odigranog drugog meča. Bolje su otvorili utakmicu, pa su do poluvremena imali i prednost od 15 poena, ali se ona počela osipati u trećoj četvrtini. U poslednjih pet minuta utakmice timovi su ušli sa egal rezultatom 91:91, ali onda je usledila trominutna serija Niksa od 9:0, posle koje Atlanta nije imala više vremena da se oporavi.

Najefikasniji u timu pobednika bio je veteran Derik Rouz sa 26 poena.

Serija se posle dve utakmice u Njujorku seli u Atlantu. Rezultat je 1-1.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike