Voriorsi imaju plan za Smailagića: Može li Srbin da pođe NBA putem koji je imao mezimac "grobara"?

11.12.2020

19:09 >> 20:26

0

Autor: Adam Štulić

Mladi košarkaš vredno radi između dve sezone u trening kampu Golden Stejta

Voriorsi imaju plan za Smailagića: Može li Srbin da pođe NBA putem koji je imao mezimac "grobara"?
Copyright Profimemdia

Golden Stejt ima plan za Alena Smailagića, od kojeg žele da naprave novog Davisa Bertansa. Da bi to postigli, jedan od trenera Voriorsa Set Kuper svakodnevno radi na poboljašanju šuta mladog Srbina, koji žestoko trenira između dve sezone u najjačoj ligi na svetu.

Kako pišu mediji “preko bare”, Kuper je za Smailagića spremio vežbu u kojoj treba da pogodi što više šuteva van linije za tri poena u roku od pet minuta, uz promenu mesta posle svakih 10 pokušaja.

Alenov rekord u ovoj vežbi je 60 ubačenih trojki, što je 12 preciznih šuteva u minutu, a kada je od trenera dobio informaciju da je jedan od najboljih šutera u istoriji NBA Stiv Novak svaki trening završavao kada ubaci 50 trojki za četiri minuta, mladi Srbin je postao “opsednut” tim dostignućem.

– Mislim da ima još mnogo stvari na kojima treba da radi, ali ima veoma dobre šanse da postane dobar NBA igrač. Drago mi je da Golden Stejt ima volju da ga sačeka i nadam se da će imati koristi od toga – rekao je Kuper.

Vreme je za NBA zagrevanje: Srbi spremni – Jokić vežba trojke, Bjelica ne tuguje zbog odlaska Bogdanovića

Voriorsi u Smajlagiću vide “streč krilnog centra” po ugledu na Davisa Bertansa, koji je posle tri sezone na klupi San Antonija, došao do proseka od 15.4 poena (42.4% šuta za tri), 4.5 skokova i 1.7 asistencija prošle takmičarke godine u dresu Vašingtona, s kojima je nedavno potpisao petogodišnji ugovor vredan 80 miliona dolara.

Zbog toga mu Kuper pušta video klipove nekadašnjeg košarkaša Partizana, kao i igre njegovog saigrača Morica Vagnera i turskog asa iz Milvokija Ersana Iljasove, kako bi još bolje stekao uvid u to koja je njegova buduća uloga u NBA.

– Takmiči se sam sa sobom, u radu pojačava intenzitet kada radimo vežbe sa različitim ciljevima i izazovima. Verujem da će postići svoje ciljeve, on je takav tip momka – kazao je Kuper.

Sada je i zvanično: Pokuševski saznao gde počinje NBA karijeru

Smailagiću će nastupajuća sezona biti tek druga od četvorogodišnjeg početničkog ugovora koji je potipsao s Golden Stejtom, s obzirom da mu poslednje dve godine nisu garantovane, što znači da će ove takmičarske godine morati da prikaže značajan napredak kako bi osigurao mesto u ekipi Stiva Kera.

– Smajli je još veoma mlad, tako da pokušavamo da mu pomognemo da se razvija na pravi način. Mora da ima sliku u glavi kako može da bude konkurentan u NBA ligi, a ja mislim da će to postati kao “pik and pop” šuter. Veoma naprno radi, voli igru, ali ima još mnogo toga da otkrije na NBA nivuo – rekao je Ker.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike