Budućnost u "Morači" ispustila drugo mesto

11.12.2020

21:52

0

Autor: Adam Štulić

Levolao slavio u Podgorici 73:71

Budućnost u "Morači" ispustila drugo mesto
Copyright Promo/ABA liga/Budućnost

Kolo pre kraja prve faze Evrokupa košarkaši Budućnosti ispustili su drugo mesto u grupi, ali će na njega moći da se vrate u zavisnosti od rezultata završnog kola uvodne runde drugog po jačini Evroliginog takmičenja.

U meču dva tima koji su već obezbedili mesto u Top 16 fazi, francuski Levaloa je slavio u “Morači” posle dramatične završnice (73:71), prekinuvši tako niz od četiri vezana trijumfa Podgoričana u svim takmičenjima.

Gosti su od početka bili bolji rival, već u prvoj deonici stigli su do dvocifrene prednosti, ali su izabranici Petra Mijovića uspeli brzo da uhvate rezultatski priključak i održe ga do poslednjih sekundi susreta.

Iako su “đetići” u nekoliko navrata stizali do izjednačenja, slab procentat šuta za tri (1/15) je svakako jedan od razloga zbog kojeg domaći nisu uspeli da naprave potpuni preokret, da bi nekadašnji košarkaš Partizana Entoni Braun trojkom u poslednjih 60 sekundi susreta usmerio francuski tim ka trijumfu, koji su osigurali u penal završnici.

Sve je manje nepoznatih: Top 16 fazu Evrokupa overilo 12 timova

Najraspoloženiji u redovima Budućnosti bili su Kobs, Ivanović i Rid sa po 15 poena, koliko je na drugoj strani upisao Pino. Francuskog košarkaša pratio je Entoni Braun sa 13 poena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike