KRAJ: Zvezdina šetnja za prekid loše serije

12.12.2020

10:30 >> 12:50

0

Crveno-beli lako protiv FMP-a

KRAJ: Zvezdina šetnja za prekid loše serije
Copyright Promo/ABA/FMP

Šetnja kroz Železnik. Crvena zvezda je uspela da se vrati na pobednički kolosek i da prekine niz od četiri poraza.

Lako i ubedljivo su savladali FMP – 75:111 (19:30, 19:31, 25:28, 12:22).

Pročitajte još: Zvezda vraća centra sa kojim je raskinula ugovor na početku sezone?

Crveno-beli su odlično šutirali za tri poena, čak 20 trojki iz 29 pokušaja, a jedan od igrača koji se istakao bio je mladi Uskoković sa dabl-dabl učinkom od 10 poena i 10 asistencija. Efikasniji od njega bili su Dobrić (21) i Simonović (19), dok je na drugoj strani Lazarević dao 17 poena.

Dešavanja sa meča ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

40′ – KRAJ MEČA

Utakmica u Železniku je završena. Laka pobeda Zvezde – 75:111.

37′ – ČEKA SE KONAČAN REZULTAT

Par grešaka Simanića, ali Zvezda igra čvrsto u odbrani,  Kuzmić to nagrađuje poenima u reketu. Đorđević, uz malo srćee, poentira (73:102).

35′ – ZVEZDINA STOTKA

Jasno je da je pitanje pobednika odavno rešeno i da se samo čeka konačan rezultat. Lazić pogađa pod faulom i daje dodatno slobodno bacanje (67:99). Pecarski pogađa sa poludistance, Simanić je fauliran prilikom zakucavnja, nije uspeo da poentira, ali je bio polovičan sa penala (69:100).

32′ – KONTROLA ZVEZDE

Zvezda kontroliše dešavanja na terenu. Poeni Uskokovića, pa trojka Dobrića (65:94).

30′ – UBEDLJIVA PREDNOST NA KRAJU TREĆE DEONICE

Simanić sjajno zakucava. Lešić postiže još jednu trojku, pa faulira Davidovca (63:85). Davidovac je siguran sa penala. Zvezda ima ogromnu prednost pred poslednjih 10 minuta (63:89).

27′ – NA PARKETU I SIMANIĆ

Volden ostaje sam na šutu za tri i to kažnjava. Lešić uzvraća na isti način (52:76). Popović pravi četvrtu ličnu u pokušaju da zaustavi Kuridžu koji daje oba penala. Ulubaj pravi faul u napadu u postavljanju bloka. Simanić dobija prve minute na meču, a Ranko Simović dobija petu ličnu. Uskoković je siguran sa penala (52:80). Lešić postiže još jednu trojku, a Dobrić vraća (55:83).

25′ – FMP SE NE PREDAJE

Ne ističe FMP belu zastavicu još uvek. Lazarević pogađa pod faulom, promašuje dodatno bacanje. Dobrić odgovara trojkom, Popović uspeva da iznudi faul Rita i da pogodi jedno od dva penala (49:73).

24′ – ZVEZDA ČUVA PREDNOST

Popović polaže loptu u koš, Čarapić krade loptu Voldenu za lake poene, a Volden zatim pravi grešku, pada na parket, sudije pokazuju da je “mrtva” lopta. Lazarević je bio bolji u skoku (46:70).

22′ – ZVEZDA NE SKIDA PAPUČICU SA GASA

Dve trojke za Zvezdu na startu drugog dela. Lojd i Simonović daju trojke, Pecarski između toga poentira, a Simonović posle izgubljene lopte Čarapića daje još jednu trojku (40:70).

20′ – OGROMAN PLUS ZA ZVEZDU NA POLUVREMENU

Lojd faulria Čarapića koji je polovičan sa penala (38:51). Lojd promašuej sa poludistance, Kuzmić krade loptu i obezbeđuje novi napa, ali promašuje u reketu. Volden krade loptu u kontri FMP-a, a Lojd to kažnjava trojkom (38:54). Jovanović traži minut odmora. Ulubaj promašuje trojku, a Volden pogađa trojku pod faulom Đorđevića. Daje i dodatno slobodno bacanje (38:58). Zvezda krade loptu na izvođenju auta domaćina, a Rit uz zvuk sirene postiže trojku za kraj prvog dela (38:51).

18′ – NESPORTSKA I LAZAREVIĆ

Lazić je napravio faul, sudije su dosudile faul, da bi posle gledanja snimka ustanovile da ima elemenata za nesportsku. Lazarević je bio polovičan sa penala, da bi posle lopte sa strane dao trojku (37:51). Volden se vratio, Popović ga je fauliao, što mu je treća lična. Lojd promašuje ceo obruč u šutu za tri.

17′ – LAZIĆ SAVRŠEN

Lazić krade loptu, pa pogađa treću trojku iz isto toliko pokušaja. Đorđević poentira, Lazić zatim daje svoju četvrtu trojku, a posle koša Čarapića reaguje Obradović (33:48). Po povratku an teren Simonović daje trojku (33:51)

15′ – SIMONOVIĆ U SERIJI

Simonović je ušao u napadačku seriju. Dao je pet poena u nizu (26:39). Lojd sa oko osam metara pogađa za tri, Čarapić uzvraća istom merom (29:42).

13′ – USKOKOVIĆ SE VRATIO

Volden je izblokiran u prodoru, a Obradović je brzo vratio Uskokovića u igru. Simonović pogađa u prodoru (21:32). Posle promašaja Đorđevića je Dobrić krenuo u kontru i pogodio. Lazarević pogađa za tri (24:34).

11′ – VOLDEN U PRVOM PLANU

Vratio se Volden u igru i odmah je imao nekoliko grešaka u organizaciji napada. Lazarević postiže lake poene, pa onda slede promašaji domaćina (21:30).

10′ – PREDNOST CRVENO-BELIH

Odličan pas Uskokovića ne koristi Davidovac, mladi plejmejker Zvezde krade loptu, Rit promašuje za tri. Seriju grešaka domaćina kažnjava Dobrić sa penala, Pecarski to prekida poenima iz reketa (19:28). Davidovac sjajno koristi svoje veštine da iznudi faul i pogodi oba penala Đorđević promašuje, Davidovcu ispada lopta, Nenadić se zaleće i ne pogađa (19:30).

8′ – AGRESIVNA ODBRANA ZVEZDE

Lešić prekida seriju Zvezde od 15:0 polovičnim izvođenjem penala (12:19). Davidovac je ušao u igru, odmah iznudio faul i dao oba slobodna bacanja. Zvezda igra veoma agresivno u odbrani. Dobrić odlično prati akciju, utrčava i dobija pravovremen pas Kuridže za lake poene. Čarapić promašuje oba penala, pa Dobrić pravi faul u borbi za loptu. Nenadić je siguran sa linije za slobodna bacanja (14:23). Kuridža poentira pod faulom i daje dodatno bacanje (14:26). Pecarski čini isto na drugoj strani, poentira pod faulom ipogađa dodatno bacanje (17:26).

6′ – LAZIĆ PRIMORAO JOVANOVIĆA NA TAJM-AUT

Druga trojka Lazića je primorala Jovanovića da reaguje sa klupe i traži tajm-aut (11:15). Po povratku na parket Dobrić daje novu trojku za crveno-bele, a Jovanović dobija tehničku zbog protesta. Lojd koristi poklon (11:19). Inače, ovo je 250. meč za Dobrića u crveno-belom dresu.

5′ – DVE LIČNE VOLDENA, KUZMIĆA, ĐORĐEVIĆA…

Volden je brzo ušao u problem sa faulovima, napravio je drugu ličnu grešku. Ušao je Uskoković. Čarapić je dao oba slboodna bacanja. Popović pravi drugu ličnu, a potom Ulubaj šalje Kuzmića na liniju penala, centar Zvezde pogađa oba (11:6). I Đorđević pravi drugu ličnu, ušao je Lešić. Lazić je posle iznuđene lične u napadu pogodio trojku (11:9). Druga lična i za Kuzmića, menja ga Kuridža. Dobra odbrana Zvezde, Lojd ne pogađa u kontri, Simonović hvata loptu, fauliran je pod košem. Bio je polovičan sa penala, a Lojd potom krade Ulubaju loptu i poentira za prvo vođstvo Zvezde (11:12).

3′ – POPOVIĆ NASTAVLJA

Lepa akcija Zvezde, Simonović iz prve baca za Kuzmića i njegove lake poene u reketu. Popović nastavlja sa dobrom igrom, sedmi poen za njega u prva tri minuta meča. Simonović i Lazarević promašuju, Čarapić faulom sprečava kontru Voldena (9:4).

2′ – SIMONOVIĆ SA PENALA

Simonović je fauliran u prodoru. Pogodio je prvo, promašio drugo, ali je neko od igrača domaćeg tima ranije ušao u reket, pa je iz popravnog Marko dao i drugo bacanje (5:2). Lazarević se upisuje u strelce (7:2).

1′ – POPOVIĆ RASPOLOŽEN NA STARTU

Simonović se postavio, pao, sudije nisu svirale faul, a Lazarević je ostavio za Popovića koji je postigao lake poene pod kšem. Lojd promašuje za tri, a Popović pogađa trojku (5:0).

11:58′ – STARTNA POSTAVA ZVEZDE

Crveno-beli meč kreću u petorci Volden, Lazić, Lojd, Simonović, Kuzmić

11:56′ – PETORKA FMP-A

FMP meč kreće u petorci Čarapić, Lazarević, Ulubaj, Popović, Đorđević

11:45′ – POČETAK SE BLIŽI

Još 15 minuta ostalo je do početka utakmice.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike