Jovanović zna šta njegova ekipa treba da uradi da bi pobedila Partizan

31.05.2021

16:14

0

Mega dočekuje crno-bele u utorak od 20.30

Jovanović zna šta njegova ekipa treba da uradi da bi pobedila Partizan
Copyright MN PRESS

Košarkaši Mege i Partizana će prvi krenuti polufinalnu seriju plej-ofa domaćeg prvenstva. Izabranici Vladimira Jovanovića će u prvom meču dočekati crno-bele u utorak od 20.30 u Hali Mega Factory. Mega je u četvrtfinalu eliminisala Vojvodinu, dok je Partizan preskočio Mladost iz Zemuna.

– Oni su tim koji je bez obzira na rezultat, sastavljen za najviše domete, kako u ABA ligi, tako i u Evrokupu. Imaju dovoljno iskustva i kvaliteta da naprave dobar rezultat – rekao je trener Mege Jovanović. – Mislim da je na osnovu prethodnog iskustva jako bitno, i da će se tu utakmica lomiti, da im odgovorimo na fizičkom polju, da zaustavimo njihovo trčanje i izuzetno kvalitetan skok u napadu, zbog čega smo i prethodne utakmice sa njima izgubili. Mislim da će te dve stvari, pored nekih taktičkih zamisli, možda biti i najvažnije za utakmice koje su pred nama. Siguran sam da ćemo izaći jako motivisani i daćemo dati sve od sebe da ostvarimo što je moguće bolji rezultat.

Pročitajte još

Mega i Partizan su se ove sezone dva puta sastali u ABA ligi a Partizan je u oba uzdudljiva susreta slavio, u prvom sa 79:77 košem Tomasa u poslednjoj sekundi a u drugom sa 88:98 serijom u samom finišu utakmice. Polufinalna serija se igra na dve pobede, a drugi meč je zakazan za četvrtak u 19.00 u Hali sportova Ranko Žeravica dok bi se eventualna majstorica igrala u subotu od 17.00 u Hali Mega Factory.

Očekivanja pred polufinalnu seriju je izneo i Filip Petrušev.

– Očekuje nas veoma teška serija sa Partizanom. I pored nekih povreda i izostanaka, oni će biti motivisani kao i mi da se plasiraju u borbu za titulu – rekao je Petrušev. – Na nama je da odgovorimo čvrstinom i da igramo našu igru. Znamo šta da očekujemo i moramo da ispravimo nekoliko stvari iz prošlih utakmica protiv Partizana kako bi stigli do pobede.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike