KRAJ: Partizan se izborio za majstoricu protiv Mege

03.06.2021

16:30 >> 18:55

0

Autor: Adam Štulić

U Hali sportova Ranko Žeravica” crno-beli slavili u drugom meču polufinala plej-ofa Superlige Srbije

KRAJ: Partizan se izborio za majstoricu protiv Mege
Copyright MN Press

Košarkaši Partizana u novobeogradskoj Hali sportova “Ranko Žeravica”, u drugom meču polufinala plej-ofa Superlige Srbije savladali su Megu 81:77 i izborili se za majstoricu.

Mega je crno-belima u goste došla posle pobede u prvom duelu 94:86, sjajnim startom i vođstvom od 15 razlike u finišu prve i početkom druge deonice zapretila je da završi polufinalnu seriju, ali su crno-beli, nošeni podrškom nekoliko hiljada navijača, uspeli da naprave preokret i izbore se za treći duel.

Uskoro opširnije…

Pročitajte još

ČETVRTA ČETVRTINA

40′ – KRAJ

Crno-beli imaju sjajnu situaciju. Na minut i 40 sekundi pre kraja vode 79:73 i imaju napad, pošto je prethodno košarkašima Mege “iscurelo” vreme za koje je trebalo da upute šut ka košu. Jaramaz je polovično precizan s linije penala, Tepić je promašio pokušaj iz prodora. Partizan vodi 80:73 pred poslednjih 60 sekundi meča. Na kraju Partizan je slavio 81:77.

38′ – ZAGORAC

Petrušev pravi nesportski prekršaj nad Miletićem, koji je potom pogađa jedno od dva penala. U dodatnom napadu Jaramaz je izgubio loptu, ali su se i gosti spetljali, posle čega Zagorac pogađa veoma bitnu trojku za crno-bele 79:73, 38. minut.

MN Press

36′ – NEIZVESNO

Posle pregledavanja snimka, sudije su dosudile nesportski faul Trifunovića nad Petruševim, ali je centar Mege promašio oba slobodna bacanja. U dodatnom napadu Milosavljević je ubacio novu trojku – 72:71, 35. minut, ali Zagorac odmah uzvraća na isti način, pošto je prethodno Pejdž uhvatio svoj promašaj i obezbedio dodatni napad crno-belima. Simonović je precizan s poludistance – 75:73, 36. minut.

34′ – PARTIZAN U VOĐSTVU

Posle sjajne akcije i asistencije Simonovića, Matković zakucava za novo vođstvo gostiju – 68:67. Kratko je trajala prednost Mege, pošto su Veličković (trojka) i Mika (dva poena) odlepili crno-bele na 72:68, 34. minut.

MN Press

32′ – SIMANIĆ ZAVRŠIO MEČ

Poenima Matkovića u reketu Partizana otvoren je četvrti period. Već u narednom napadu, Simanić je poslao Dangubića na liniju penala i ujedno napravio četvrtu ličnu grešku. Košarkaš Partizana je oba puta bio siguran – 65:63, 31. minut. Milosavljević pogađa svoju treću trojku na meču, ali Mika lakim poenima pod košem čuva prednost crno-belima. Simanić pravi faul u napadu i završava meč u 32. minutu zbog pete lične greške.

30′ – KRAJ TREĆE DEONICE

Tačno 90 sekundi pre odlaska na poslednji dvominutni odmor, polovičnim učinkom Miletića s linije penala, rezultat je poravnat – 59:59. Na kraju treće deonice, poenima Dangubića uz zvuk sirene, pošto je prethodno Janković promašio dva slobodna bacanja, Partizan vodi 63:61.

MN Press

28′ – REZULTATSKA KLACKALICA

Poenima iz reketa Stepanović prekida mini seriju Simonovića 5:0. Milosavljević pogađa veoma bitnu trojku za Megu – 58:57, 28. minut. Sa dva ubačena bacanja Petruševa Mega vodi 59:58 pred završna dva minuta trećeg kvartala.

26′ – MEGA ZAUSTAVILA NALET PARTIZANA

Poenima uz faul i pogođenim dodatnim bacanjem Simonovića, pa potom i poenima iz prodora istog košarkaša Mega prekida seriju Partizana 6:0 i ekspresno vraća Megu na minus dva – 56:54. Veliki problem za goste je četvrta lična greška Simonovića na ulasku u 27. minut.

MN Press

24′ – CRNO-BELI KONTROLIŠU UTAKMICU

Sa četiri vezana poena Petruševa i košem u kontri Momirova, Mega je na trenutak preuzela vođstvo, ali su Jaramaz i Mika brzo vratili prednost na stranu Partizana – 50:47, 24. minut. Kazalon poentira iz prodora, a potom Trifunović vezuje dve trojke i donosi crno-belima, dosad najvećih, plus sedam – 56:49 na polovini treće deonice.

22′ – PARTIZAN ODRŽAVA PLUS

Poenima Jaramaza sa poludistance i trojko Kazalona otvoreno je drugo poluvreme. Stepanović ubacuje dva penala – 44:41, 22. minut.

MN Press

20′ – POLUVREME

Posle trojke Jaramaza i polovičnim učinkom Miletića s linije penala, Partizan na ulasku u poslednjih 60 sekundi prvog poluvremena vodi 39:34. Imali su crno-beli napad da još uvećaju plus, ali nisu ga realizovali, posle čega je Momirov ubacio trojku uz faul i pogodio dodatno bacanje. Na poluvremenu Partizan vodi 40:38, pošto je Pejdž ubacio jedno od tri slobodna bacanja.

18′ – PARTIZAN VODI

Trojkom Jaramaza i zakucavanjem Miletića Partizan u 17. minutu dolazi do izjednačenja 33:33. Veoma atraktivnim zakucavanjem Dangubića Partizan vodi prvi put od starta meča. Matković pravi faul u napadu – 35:34.

MN Press

16′ – MEGA ČUVA PREDNOST

Seriju Partizana 12:0 karakterističnom trojkom s jedne noge prekinuo je Novak, ali su crno-beli potom vezali četiri poena i prišli na minus dva – 30:28, 16. minut. Kazalon poenima s linije slobodnih bacanja čuva prednost gostiju – 32:28. Petrušev pogađa jedno od dva bacanja na isteku 16. minuta.

14′ – CRNO-BELI U SERIJI

Posle dva promašena bacanja Petruševa, Mika poentira i spušta Partizan na jednocifren minus – 27:19. Posle koraka Simanića, Mika poentira uz faul, a potom pogađa i dodatno bacanje. Mega je u velikim problemima, nisu uspeli da šutnu na koš za 24 sekunde, a potom je mladi Stepanović “posterizovao” Petruševa i “zapalio” tribine u Hali sportova. Partizan je istopio prednost gostiju – 27:24, 14. minut.

MN Press

12′ – PARTIZAN BOLJI NA STARTU DRUGE DEONICE

Dangubić pogđa prvu trojku za crno-bele na meču posle skoro 12 minuta igre, potom i Miletić poentira posle ofanzivnog skoka. Partizan je na minus 10 na isteku 12. minuta igre – 27:17. Vlada Jovanović traži minut odmora.

10′ – KRAJ PRVE ČETVRTINE

Na kraju prve deonice Mega vodi 25:12, pošto je, posle četiri vezana poena Simonovića, koš iz odbojke, uz zvuk sirene, postigao Trifunović.

MN Press

8′ – CRNO-BELI TRAŽE RITAM

Deluje da su se crno-beli malo konsolidovali, pošto su gosti prethodno propustili priliku da uvećaju plus. Posle zakucavanja Mike, Partizan je na jednocifrenom zaostatku, na isteku osmog minuta igre – 19:10.

6′ – MEGA NA DVOCIFRENOM PLUSU

Dangubić sjajnim zakucavanjem prekida seriju gostiju 10:0. Propustili su crno-beli dva napada da još smanje razliku, pa su Tepić i Kazelon popravljali svoje promašaje i odveli Megu na prvi dvocifreni plus na meču – 17:6, 6. minut.

MN Press

4′ – MEGA BOLJA NA STARTU

Trojkama Milosavljevića i Petruševa Mega na isteku trećeg minuta dolazi do plus pet – 9:4. Posle promašene trojke Dangubića, sa poludistance poentira Petrušev, a potom crno-beli gube loptu, a Kazalon u kontri polaže za 13:4 u 4. minutu. Matović traži minut odmora.

2′ – POČEO MEČ

Partizan na večerašnjem meču ima podršku nekoliko hiljada navijača. Duel je otvoren poenima Novice Veličkovića i polovičnim učinkom Petruševa sa linije penala – 2:1, 2. minut.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike