Partizan odgovorio Megi u svom domu: Igraće se majstorica za dva dana (VIDEO)

03.06.2021

19:00 >> 19:15

0

Autor: M. R.

Crno-beli slavili u hali Ranko Žeravica - 81:77

Partizan odgovorio Megi u svom domu: Igraće se majstorica za dva dana (VIDEO)
Copyright MN PRESS

Prva polufinalna serija u plej-ofu prvenstva Srbije biće rešena posle trećeg meča. Košarkaši Partizana su na krilima navijača slavili u drugom meču protiv Mege81:77 (12:25, 28:13, 23:23, 18:16) i tako došli do izjednačenja i zakazali majstoricu, koja će odlučiti ko će otići u finale. Taj odlučujući okršaj igra se u subotu u dvorani Mega Factory.

Pročitajte još

Baš kao i dva dana ranije, Mega je ponovo u prvoj četvrtini držala glavnu reč. Igrali su dobru odbranu, pa je Partizan veoma teško dolazio do poena. A u napadu su imali mnogo više raspoloženih igrača… Kod crno-belih je Erik Mika bio najrazigraniji, ali to nije bilo dovoljno da se pripreti ekipi Vladimira Jovanovića. Kazalon je doneo posle pet i po minuta prvo dvocifreno vođstvo – 17:6, a onda je pred kraj prve deonice Simonović sa linije slobodnih bacanja povećao na – 25:10.

U drugoj četvrtini slika se na terenu potpuno promenila. Dangubić je razbudio saigrače, Mika je nastavio da igra u dobrom ritmu, Stepanović je oduševio navijače i saigrače sjajnim zakucavanjem, Miletić je bio zapažen, namestio je ruku i Ognjen Jaramaz. Energija crno-belih je bila na prilično visokom nivou, pa je prvo Partizan stigao do izjednačenja – 33:33, a onda u finišu poluvremena i do vođstva – 40:38.

Rasplamsala se borba u trećoj deonici. Obe ekipe su imale dobre minute… Posle dve trojke Uroša Trifunovića domaći su poveli prvi put sa sedam razlike – 56:49. Mega je brzo uzvratila preko Marka Simonovića, pa je rezultat bio u egalu. Dangubić je u finišu doneo crno-belima vođstvo koje su imali i na poluvremenu – 63:61.

Prednost je ponovo bila na strani gostiju kada je Milosavljević pogodio trojku na početku poslednje deonice. Odgovorili su onda Veličković i Mika, pa je Vladimir Jovanović na “minus četiri” morao da zatraži tajm-aut. Milosavljević je ponovo trojkom smanjio zaostatak, a Rade Zagorac je onda pogodio dva vrlo bitna šuta iz daljine i ponovo odlepio Partizan.

Mega je u poslednjim sekundama malo domaćima zakomplikovala posao, ali rezultat se nije značajno menjao.

PARTIZAN: Mika 19 (11-9 za dva, 5sk), Dangubić 14 (5sk), Jaramaz 11 (5sk, 10as), Veličković 7 (6sk), Trifunović 8, Zagorac 8, Petrović, Pejdž 1 (4as), Stepanović 6, Miletić 7 (4sk), Pekins, Janković.

MEGA: Petrušev 13 (9sk), Tepić 2 (9as), Simonović 15 (6sk), Kazalon 11 (4sk), Milosavljević 12 (6-4 za tri), Kljajević, Momirov 8, Novak 5, Cerovina 2, Matković 6, Simanić 3, Langović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike