Matović pred majstoricu: Ili idemo u finale ili na odmor, pokušaćemo da opravdamo bogatu istoriju

04.06.2021

16:56

0

Autor: M. R.

Crno-beli u subotu gostuju Megi u trećem meču polufinalne serije plej-ofa (20.00)

Matović pred majstoricu: Ili idemo u finale ili na odmor, pokušaćemo da opravdamo bogatu istoriju
Copyright MN Press

Jedna ekipa će završiti sezonu, a druga će se boriti za trofej. Sutra je na programu odlučujuća utakmica u polufinalnoj seriji u kojoj se sastaju Mega i Partizan (20.00). Izabranici Vladimira Jovanovića su slavili u prvom meču na domaćem terenu, crno-beli su odgovorili pred svojim navijačima za 1-1, a poslednji okršaj se ponovo igra u dvorani “Mega factory”.

Pročitajte još

Došli smo pred majstoricu, to je utakmica koja nas ili šalje u finale ili idemo na odmor – rekao je trener Partizana Aleksandar Matović. – Obaveza nam je da igramo maksimalno. Daćemo sve od sebe da opravdamo ulogu tima koji ima istoriju bogatu, bez obzira na to što imamo povređene igrače. Pokušaćemo da odigramo najkvalitetniju moguću utakmicu.

Mega i Partizan su ove sezone odigrali četiri meča, sutra je na programu peti.

– Mi smo na poslednjim utakmicama bili u zaostatku, pa jurili rezultat. Oni tako igraju… Specifičan su tim, veoma su dobri atletski, odlično trče, odlično su uigrani. Neke stvari su za mene normalne, na drugoj strani mi imamo neke probleme i zato se to dešava da oni odmah naprave tu početnu prednost. Trudićemo se da odgovorimo na najbolji mogući način.

Glavne uzdanice Mege tokom većeg dela sezone bili su Filip Petrušev i Marko Simonović.

– Njihov sistem jeste trenutno takav da su orjentisani na visoke igrače. Ali, da bi oni igrali dobro, opet spoljni igrači moraju da im daju podršku. Mi imamo problema sa povredama, Mozli nije tu, Rašon Tomas ne igra. Praktično dva najbolja defanzivca Evrokupa ne igraju, od kojih je jedan i zvanično proglašen… Nadomestili smo to sa Stepanovićem i Miletićem, tako da mislim da tu nemamo problema.

Partizan mora da pronađe recept za brzu igru Mege.

– To je najveći kvalitet tog tima. Atletski su perfektni, mogu da trče u oba pravca, da budu agresivni u odbrani. To zavisi mnogo od našeg sistema igre, kako se mi ponašamo i u odbrani i u napadu. Onog momenta kada pokušavamo da sprovedemo neke ideje koje vežbamo, koje smo tražili, mi to i uradimo. U nekim trenucima kada dođe do pada koncentracije onda ulazimo u igru koja njima bolje odgovara.

Ovog puta, za razliku od drugog meča, Partizan neće imati podršku sa tribina.

-Utakmica i dalje ima isti značaj, bez obzira da li je publika tu ili ne. Mi moramo da igramo, bez obzira na to da li imamo navijače ili ne – zaključio je Matović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike