Mega ponovo ide na Bahame: Pripreme sa ekipama iz NCAA

08.06.2021

15:45 >> 16:17

0

Autor: Tanjug

Ista destinacija za srpski tim

Mega ponovo ide na Bahame: Pripreme sa ekipama iz NCAA
Copyright MN press

Košarkaši Mege i ovog leta će na Bahamima igrati utakmice protiv NCAA ekipa, saopšteno je na sajtu kluba. Treći put u poslednje četiri godine Mega će na ovoj egzotičnoj destinaciji odigrati dva meča protiv Univerziteta Indijana 13. i 15. avgusta, dok će protivnik za treću utakmicu 17. avgusta biti naknadno određen. Sve utakmice će se igrati u čuvenom Atlantis Rizortu na Bahamima.

Univerzitet Indijana je pet puta osvajao titulu šampiona NCAA lige, a zanimljivo je da su poslednji tim koji su do pehara stigli bez poraza 1976. godine. U najavi njihove letnje turneje na Bahamima, Mega je opisana kao “košarkaški gigant iz istočne Evrope”, dok je trener Indijane Majk Vudson istakao “da ima veliko poštovanje prema Megi i da će te utakmice biti odlična priprema za izazove koje očekuju njegovi ekipu u predstojećoj sezoni”.

Mega je prvi put na Bahamima gostovala 2018. godine kada je odigrala utakmicu protiv Kentakija dok je 2019. godine igrala dva meča protiv Teksas Tek-a.

– Zadovoljstvo nam je što ćemo treći put na Bahamima imati priliku da igramo protiv nekih od najboljih univerzitetskih ekipa u SAD – rekao je generalni menadžer Mege Goran Ćakić za klupski sajt i dodao:

Drago nam je da se ova tradicija nastavlja i da smo kao klub prepoznati kao pouzdani partneri NCAA timovima, jer nas spaja zajednički cilj, a to je kvalitetan razvoj mladih igrača čemu smo duboko posvećeni. Utakmice u prošlosti protiv Kentakija, Mičigena i Teksas Teka su bile veoma uzbudljive i uvereni smo da će i predstojeći dueli sa NCAA ekipama ove godine biti podjednako kvalitetni  zaključio je Ćakić.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike