Poklon za punoletstvo - profesionalni ugovor: Mega talenat Nikola Jović veran svom klubu

10.06.2021

13:31

0

Autor: M. R.

Mladi košarkaš potpisao višegodišnju saradnju

Poklon za punoletstvo - profesionalni ugovor: Mega talenat Nikola Jović veran svom klubu
Copyright Promo/Đorđe Kostić/Crvena zvezda mts

U sredu je proslavio punoletstvo, u četvrtak je odmah potpisao profesionalni ugovor. Jedan od najvećih evropskih talenata u generaciji 2003. Nikola Jović nastaviće razvoj u Megi. On je tokom ove sezone već debitovao za prvi tim, a danas je stavio potpis na višegodišnji ugovor.

Pročitajte još

– U Megi sam već tri godine, prošao sam kroz selekcije kadeta i juniora. Veoma sam zadovoljan i zahvalan svim ljudima u klubu na ukazanom poverenju i šansi koja mi je pružena. Trudom i radom smo puno postigli, pogotovo ove godine i veoma sam ponosan na sve naše zajedničke uspehe. Radujem se što produzavam svoj razvoj u mom Mega klubu – poručio je prilikom potpisivanja ugovora Nikola Jović.

Promo/ Mega Soccerbet

Nikola Jović je rođen 9.6.2003. godine u Lesteru u Engleskoj, visok je 208 centimetara i igra na pozicijama dva i tri. U redove Mege je došao 2018. godine pošto je prethodno kao gost sa Megom osvojio Mini kup za pionire, a zatim je već u prvoj sezoni sa kadetima osvojio titulu prvaka Srbije.

Prošle sezone je sa juniorima bio prvi u trenutku prekida takmičenja dok je ove sezone sa juniorima osvojio juniorsku ABA ligu, Roda Juniorsku Ligu Srbije uz trijumf na kvalifikacionom turniru juniorske Evrolige u Železniku. Na svim navedenim turnirima je osvojio priznanje za najkorisnijeg igrača, a na F8 turniru juniorske Evrolige u Valensiji je beležio sjajne partije uz prosek od 18.7 poena, devet skokova i 6.7 asistencija uz prosečan indeks korisnosti od 25.7.

Jović je u februaru debitovao za prvi tim Mege na Kupu Radivoja Koraća, dok je u ABA ligi za 24.3 minuta u proseku beležio 11.8 poena, 5.5 skokova i indeks korisnosti od 15.8. Ni na jednoj utakmici Mege u regionalnom takmičenju nije postigao ispod 10 poena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike