Denver je zauzeo stav oko Jokića: Hoće li Nikola igrati za Srbiju ovog leta?

15.06.2021 | 19:37 >> 19:59

Autor: N. St.

Čeka se Nikola...

Copyright MN Press

Fantastična sezona je iza Nikole Jokića. Kako je igrao u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu svedoči priznanje koje je dobio nedavno. Proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) takmičenja. Odnosno, proglašen je za najboljeg košarkaša sveta ove sezone.

Na njegovim leđima je Denver stigao do plej-ofa, izbacio Portland, ali su potom poraženi od Finiksa (4:0) u seriji koju je obeležilo i isključenje sjajnog centra.

Copyright Nikola Jokić, Devin Buker/Profimedia

Po završetku sezone i ispadanju od Sansa su odmah krenula pitanja i nagađanja oko Nikolinog igranja za Srbiju u narednom periodu. Prvo u kvalifikacijama za Olimpijske igre na turniru u Beogradu, a onda, ukoliko završe posao i u Tokiju.

Nagetsi su već zauzeli svoj stav po tom pitanju, pa će biti zanimljivo videti kakva bi mogla da bude Nikolina odluka u narednom periodu.

– Denver podržava Jokićevu odluku u vezi Olimpijskih igara kakva god da bude, ali je ekipa zabrinuta zbog njegovog odmora i oporavka na leto. Od „mehura“ u avgustu je odigrao 109 od mogućih 109 utakmica. Ove sezone je završio treći po broju odigranih minuta (2488) – napisao je novinar Denver posta Majk Singer koji je dobro upućen u dešavanja u franzšizi iz Kolorada.

Jedna od ideja, koja možda deluje i najrealnija u ovom trenutku, jeste da Jokić odmori tokom kvalifikacionog turnira i da se priključi ekipi ako se overi viza za Japan.

Pročitajte još:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam