Netsi su drugi tim bez Irvinga: Milvoki zakazao majstoricu u Bruklinu

18.06.2021

06:33 >> 06:37

0

Baksi došli do pobede fenomalnom serijom 17:2 sredinom četvrtog kvartala

Netsi su drugi tim bez Irvinga: Milvoki zakazao majstoricu u Bruklinu
Copyright Kevin Durent, Janis Adetokunbo/Tanjug/AP Photo/Jeffrey Phelps

Košarkaši Milvokija izborili su majstoricu u plej-of seriji protiv Brukiln Netsa, nakon što su ih u šestom meču (3-3) savladali pred svojim navijačima rezultatom 104:89.

Odlučujući duel za plasman u finale Istočne konfenrencije igraće se za dva dana, a domaćin će biti Bruklin.

Bez Kajrija Irvinga, sa nedovoljno spremnim povratnikom iz povrede Džejmsom Hardenom, Netsi su se nadali da bi Kevin Durent mogao da ponovo sjajnu partiju iz prošlog duela i da pre majstorice odvede svoju ekipu u finale. Durent je sa svoje strane učinio sve da tako i bude, ali ni njegovih 32 poena, 11 skokova i tri asistencije na kraju nisu bile dovoljni za uspeh.

Džejms Harden, Janis Adetokunbo/Tanjug/AP Photo/Jeffrey Phelps

Prednost stečenu tokom prvog poluvremena, Baksi su umeli da održe u nastavku i da sigurno trijumfuju. Istini za volju, postojao je jedan nalet gostiju početkom četvrtog kvartala kada su serijom 10:0 preko Durenta i Herisa stigli na obećavajućih 82:77 pred poslednjih šest i po minuta igre, ali je u odgovoru Milvokija razvejana svaka sumnja u njihov trijumf. Čak 18:2 napravili su u periodu od 40. do 44. minuta, pa su nakon 100:79 gosti prestali da pružaju bilo kakav otpor.

Kod domaćih Kris Midlton je postigao 38 poena, deset skokova i pet asistencija, a Janis Adetokunbo imao je učinak od 30 poena, 17 skokova i tri asistencije. Pored Durenta, za goste je Harden ubacio 16 poena, uz pet skokova i sedam asistencija .

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike