Atlanta i Bogdan ispisuju istoriju: Jang vodio "jastrebove" do "brejka" u Milvokiju (VIDEO)

24.06.2021

05:53 >> 06:48

0

Tim srpskog košarkaša slavio pobedu u prvom meču finala Istoka

Atlanta i Bogdan ispisuju istoriju: Jang vodio "jastrebove" do "brejka" u Milvokiju (VIDEO)
Copyright Bogdan Bogdanovic, Janis Adetokounbo /Profimedia

Košarkaši Atlante stvaraju novu istoriju NBA i franšize. Oni su u prvom meču finala Istoka protiv Milvokija slavili pobedu 116:113 i na taj način su napravili najveći rezultat otkad je ovoj ekipi sedište u glavnom gradu Džordžije.

Gledali su “jastrebovi” celu sezonu iz pozicije totalnog autsajdera, a došli su do toga da će ova godina biti zlatnim slovima ispisana u njihovim almanasima. Ponovo su odigrali “tesnu” utakmicu i opet su pokazali da imaju dovoljno snage i nerava da u prelomnim trenucima ubace u brzinu više od rivala i da ga tako bace na kolena. Tre Jang je, naravno, bio ideolog svega pozitivnog u njihovoj igri. Sjajni plej postigao je 48 poena, zabeležio 11 asistencija, uz šest skokova i isto toliko izgubljenih lopti.

Bogdan Bogdanović nije pošteđen ni ovog puta, uprkos svim problemima sa kolenom. Srbin je proveo 28 minuta na parketu, u napadu je sa četiri poena uz minimalnu potrošnju (1/6 iz igre) bio gotovo neprimetan, ali je u odbrani ponovo odradio lavovski posao igrajući odbranu na Krisu Midltonu (15 poena).

Utakmica je prelomljena u završnici odlučujuće četvrtine. Domaći su na dva minuta pre kraja imali prednost od četiri poena 111:107.  Onda je Jang preuzeo odgovornost da sam izrežira kraj meča. Prvo je asistencijom proigrao Džona Kolinsa samog na trojci, da bi polaganjem Klinta Kapele posle skoka u napadu i svojim bacanjima doveo Hokse do 114:111 koji su u poslednjih pola minute pretvoreni u pobedničkih 116:113.

U domaćem timu najbolji su bili Janis Adetokunbo koji je postigao 34 poena i Džru Holidej sa 33 poena.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike