Košmar Srbije u sred Beograda - Ništa od Olimpijskih igara! Italija razbila Orlove

04.07.2021

18:17 >> 20:35

0

Pratite sa nama finale Olimpijskog kvalifikacionog turnira u Beogradu

Košmar Srbije u sred Beograda - Ništa od Olimpijskih igara! Italija razbila Orlove
Copyright Danilo Anđušić, MN Press

Srbija neće braniti olimpijsko srebro! Italija je potpuno zasluženo i neočekivano lako pobedila “orlove” u finalu Olimpijskog kvalifikacionog turnira u Beogradu.

Srbija – Italija 95:102  (22:28, 23:29, 18:23, 32:22)

Srbija je sve vreme bila u kontraritmu, nije uspela da postavi odbranu, niti da uspostavi ritam u napadu. Za to vreme, Italija je radila ono što najbolje radi – šutirala je trojke i pogađala.

“Azuri” su vodili skoro sve vreme, Srbija je samo u jednom trenutku druge četvrtine uspela da povede, ali na kratko.

Italija je postigla 14 trojki, od čega šest vezanih na kraju prvog i početkom drugog poluvremena. Najveća prednost gostiju bila je 24 razlike.

Srbija je u finišu uspela malo da priđe, ali nije zaista uspela da zapreti raspoloženom podmlatku Italije.

Danilo Anđušić je postigao 27 poena, Filip Petrušev 22, a Ognjen Dobrić 17, što je stvarno bilo premalo za raspoloženu Italiju.

Kod gostiju je Nikolo Manion postigao 24 poena, a pratili su ga Akile Polonara sa 22 i Simone Fontekio sa 21. Italija je za dva šutirala 20/42, a za tri 14/34.

Blog uživo:

Kraj meča. Ništa od čuda, ona se ne dešavaju. Iskreno, uz ovakvu igru, Srbija nije ni zaslužila Tokio.

Ovako je bilo na kraju meča:

36′ – Polonara pogađa trojku, Kokoškov traži tajm-aut. Sve je ovde gotovo… 79:96 četiri minuta pre kraja.

35′ – Još pet minuta, sad veruju samo idealisti. 79:93

32′ – Sudije su svirale faul Anđušića na Tonutu i procenile su da je bio pri šutu, iako nije tako delovalo. Srbin se iznervirao, pa dobio tehničku, a Tonut pogađa sva bacanja. Posle još jednog neiskorišćenog napada, Fontekio pogađa za 66:85. Još 8 minuta i 45 sekundi nade…

31′ – Nadajmo se da početak poslednje deonice samo najavljuje šta će se desiti. Dobrić daje koš i dodatno bacanje i sada je 66:80.

Kraj treće četvrtine, 63:80

Srbija je napravila seriju 8:0 i prišla na 61:77, ali Manion, pogađate, daje trojku za 61:80. Kalinić odgovara i na kraju treće četvrtine je 63:80.

26′ – Pajola pogađa trojku! Kokoškov zove tajm-aut, ima li vremena? 49:73

26′ – Ne može Srbija ništa da pogodi, sada ima probleme i u napadu i u odbrani. Kao da se malo i strah uvukao u naše reprezentativce. Na drugoj strani, Fontekio pogađa oba bacanja i otvara ponor… 49:70, na 4:51 do kraja.

21′ – Drugo poluvreme je počelo kako se prvo završilo, trojkama Italije! Navijači pokušavaju da trgnu “orlove”, koji su sad u debelom zaostatku – 45:63. To je SEDAM vezanih trojki Italije.

U Srbiji je jedini “dvocifreni” bio Danilo Anđušić sa 11 poena. Micić je postigao 8, Marjanović 7, Dobrić 6, a Bjelica 5 poena.

Italija je posle početnih promašaja postigla čak devet trojki, od čega pet vezanih na kraju meča. Najefikasniji su Polonara i Fontekio sa po 13 poena.

Kraj prvog poluvremena, 45:57

Italija je poluvreme završila sa pet vezanih trojki! To je serija “azura” od 15:3. “Orlovi” kao da nisu igrali odbranu, jer su sve trojke bile potpuno otvoreni šutevi. Moraju srpski igrači da se trgnu, jer ovakvom igrom sigurno neće doći do Olimpijskih igara.

17′ – Italija odgovara serijom 8:0 i vraća prednost, 36:40. Posle toga Dobrić daje dva bacanja za 38:40. Fali konzistentnost u igri Srbije.

13′ – Anđušić opet pogađa trojku i to je prvo vođstvo Srbije večeras! Fontekio daje koš, ali Anđušić daje još jednu trojku! Posle toga daje i dva bacanja i sada je 36:32

12′ – Avramović, Dobrić i Anđušić trojkom privode Srbiju na dva poena zaostatka – 28:30.

Kraj prve četvrtine, 22:28

Slaba prva četvrtina, kao i na celom turniru. Pogotovo upada u oči nedostatak odbrane Srbije. Italija za dva šutira 10/13 i ima se utisak da prilično lako daje poene. Kod “orlova” su raspoloženje pokazali samo Micić, Petrušev i Bjelica.

8′ – Kratkog daha je bio nalet Srbije, Slovenija je posle svog tajm-auta očas posla napravila novih 7:0. Kokoškov mora opet da traži tajm-aut. 15:23.

7′- Seriju Italije od 9:0 konačno prekida Petrušev, a onda Micić daje trojku i smanjuje prednost, a onda Dobrić još jednom trojkom privodi Srbiju na poen zaostatka – 15:16.

Tajm-aut za Italiju.

Inače, kad je Micić ulazio u igru, cela hala je skandirala “MVP, MVP”.

5′ – Bilo je 7:7, a onda je Italija preko Polonare i Tonuta napravila seriju 7:0. Mora Kokoškov da traži tajm-aut. Srbija opet protivniku prepušta početak meča. 7:14

Ako ste propustili, Dončić je odveo Sloveniju na Olimpijske igre!

3′ – U prva dva minuta smo videli samo po koš na obe strane. Polonara je potom dao dva bacanja, a onda Marjanović zakucao. 4:4

Meč je počeo, ovo su startne petorke:

Srbija: Anđušić, Dobrić, Avramović, Bjelica, Marjanović.

Italija: Fontekio, Manion, Meli, Polonara, Tonut.

Košarkaška reprezentacija Srbije, KSS

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike