Zvezdu napustio još jedan igrač: Radanov definitivno otišao, ostaje u ABA ligi

12.07.2021

18:21

0

Dolazio je i odlazio, dugo bio u sistemu i na kraju otišao

Zvezdu napustio još jedan igrač: Radanov definitivno otišao, ostaje u ABA ligi
Copyright Aleksa Radanov, MN Press

Brzo se radi u Crvenoj zvezdi. U istom danu kada je objavljeno da je klub napustio Lengston Hol, ozvaničen je još jedan odlazak: Aleksa Radanov će karijeru nastaviti u Igokei.

Radanov je peti igrač Zvezde koji je u ovom prelaznom roku napustio krug. Pre toga su otišli Marko Jagodić Kuridža (Budućnost), Džordan Lojd (Zenit), Duop Rit i Hol.

Ipak, Radanov je stasao u Zvezdinom sistemu. Tamo je potpisao prvi profesionalni ugovor, a pre toga je debitovao u seniorima, na proleće 2015. Na kraju te sezone je otišao u FMP na pozajmici, a onda se 2018. vratio u Zvezdu.

Tamo je ostao do kraja sezone, a onda se vratio u FMP na pozajmicu, da bi prošlog leta ponovo postao igrač Zvezde kada je ekipu preuzeo Saša Obradović.

Iako se od njega mnogo očekivalo, nije puno igrao, niti ostavio većeg traga, iako je povremeno imao jako zapažene partije.

Sa Zvezdom je osvojio tri titule prvaka Srbije i tri ABA lige, kao i Kup Radivoja Koraća i Superkup ABA.

U ABA ligi je prošle sezone zabeležio 13 nastupa, uz prosečan učinak od 2,8 poena i 1,2 skoka.

Radanov je prošao i sve mlađe reprezentativne selekcije Srbije (za igrače do 16 i 18 godina). Za seniorski tim Srbije debitovao je 2019. godine u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kini.

Što se tiče pojačanja, u Zvezdu su došli: Nikola Ivanović, Luka Mitrović, Aron Vajt i Stefan Lazarević, dok je vrlo traženi Ognjen Dobrić produžio ugovor.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike