Silna Srbija će se boriti za zlato! Pojavile se prve prognoze stručnjaka za naše "lavice"

13.07.2021

17:00

0

Autor: P.K.

Samo je jedna selekcija ispred nas na listi favorita

Silna Srbija će se boriti za zlato! Pojavile se prve prognoze stručnjaka za naše "lavice"
MN Press

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nalazi se na drugom mestu najnovije liste favorita na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju.

Samo 10 dana pre početaka Igara u Tokiju, Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) objavila je “Power Rankings”, koji je napravio Pol Nilsen, stručnjak FIBA za žensku košarku.

Ispred izabranica Marine Maljković samo su košarkašice SAD, aktuelne svetske i olimpijske šampionke.

Lista je napravljena uzimajući u obzir nedavne nastupe na kontinentalnim šampionatima, najavljenim sastavima, tradiciji i pripremama.

U obrazloženju FIBA navodi se da Srbija ima momentum.

– Košarkšice Srbije nedavno su postale “kraljice Evrope”. U Valensiji prošlog meseca nisu izgubile nijedan meč, kada su drugi put uzele titulu evropskog šampiona. Pre nego što bilo kaže da je druga pozciija previsoka, setite se da je Srbija do titule došla na teži način. Igrala je protvi Italije, Španije, Belgije i Francuske. Sve je pobedila. Šta ćemo sa Sonjom Vasić, MVP igračem Evrobasketa, koja bi trebalo da nosi državnu zastavu na otvaranju Igara? Pisanje bajki je ono što najbolje rade – objašnjava Nilsen i dodaje:

– Setite se, nakon svoje prve titule prvaka u Evrope 2015. godine, otišle su na svoje prve Olimpijske igre u Rio i sa bronzom se popele na pobedničko postolje. Dakle, možda finale nije toliko daleko kao što sugeriše vaša verovatno prva reakcija na ovo rangiranje. Da, ova grupa igračica zna sa loptom, mentalno su jake, a trener Marina Maljković nastavlja da radi neverovatan posao – navodi se.

Iza Srbije, na trećem mestu na ovoj listi favorita je Australija, a slede Kina, Belgija, Francuska, Španija, Japan, Kanada, Nigerija, Portoriko i Koreja.

Košarkašice Srbije na OI igraju u grupi A zajedno sa Korejom, Kanadom i Španijom.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti