NBA zvezde znaju koliko je Srbija dobra: Svesni smo da će oni biti veliki izazov!

28.06.2024

18:45

0

Autor: A. Š.

Selektor selekcije SAD Stiv Ker odao je veliko priznanje Svetislavu Pešiću i Orlovima

NBA zvezde znaju koliko je Srbija dobra: Svesni smo da će oni biti veliki izazov!
Stiv Ker - Copyright Profimedia

Dok čekamo konačan sastav Pešićevih Orlova za Olimpijske igre u Parizu, samo prisustvo Nikole Jokića u trening kampu reprezentacije Srbije dovoljno da je za dodatnu dozu strahopoštovanja koje kod rivala izaziva vicešampion sveta.

Nije malo onih koji već sada tvrde da su upravo Orlovi ti koji bi mogli neprikosnoveni Drim tim da skinu sa olimpijskog trona, s toga i ne čude birane reči kojima je selektor SAD Stiv Ker govorio o najvećem rivalu u grupnoj fazi takmičenja.

- Srbija je zaista dobra. Gledajući ih prošle godine, nismo igrali protiv njih ali smo ih puno gledali, selektor Pešić je na Mundobasketu uradio neverovatan posao – kazao je Ker, pa dodao:

- Čak i bez Jokića, ušli su u finale i bili zaista odličan protivnik, tako da znamo da će sada biti još bolji. Dodajući Jokića, koji je spektalularan, neverovatan igrač, šampion. Svesni smo da će oni biti veliki izazov.

Nastavio je Ker da sipa komplimente na račun Srbije…

- Imaju puno kontinuiteta, mnogo igrača koji su igrali zajedno tokom godina i to je jedan od razloga zašto će biti dobri koliko će biti. Uzbuđeni smo zbog meča, znamo koliko su dobri.

Upitan je Ker i da prokomentariše stav Svetislava Pešića da je ovogodišnji spisak SAD bolji i od izvornog, po mnogima i jedinog pravog, Drim tima iz 1992. godine.

- Sa stanovništva dostignuća u karijerama, ovaj tim je nagrađen kao i svaki drugi. Razlika u odnosu na Drim tim iz 92. jeste što svet u pogledu popularnosti košarke nije bio ni blizu današnjem. Trener Čak Dejli 1992. nije uzeo nijedan tajm aut, taj tim nikada nije bio ugrožen. Danas imamo izazov sa sjajnim timovima poput Srbije, Francuske, Nemačke i Španije, ako se kvalifikuje – kazao je Ker i u dahu nastavio:

- Ima sjajnih timova i u ovom trenutku ništa nije zagarantovano za američku košarku. Znam to dobro i lično. Osvojili smo zlato u Tokiju, ali smo usput izgubili tri utakmice, tako da je ovo potpuno drugačije takmičenje nego 1992. – rekao je Stiv Ker.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike