"Čuveni Javor, Bertomeuova prva violina": Grci "grme" na Slovenca zbog zločina na meču Panatinaikosa i Reala

16.12.2020

16:30 >> 16:32

0

Autor: Adam Štulić

Grčki medji ogorčeni na sudije u dovrani OAKA

"Čuveni Javor, Bertomeuova prva violina": Grci "grme" na Slovenca zbog zločina na meču Panatinaikosa i Reala
Copyright MN Press

Nema mira u Atini posle poraza Panatinaikosa od madridskog Reala, koji je do trijumfa došao u spektakularnom meču u dvorani “OAKA” posle dva produžetka – 97:93.

Ipak, u grčkim medijima najmanje se priča o košarkaškim veštinama Nedovića sa jedne, te Abaldea i Tavaresa sa druge strane, već se iz svih oružja napadaju prvi čovek elitnog takmičenja Đordi Bertomeu i sudijska trojka koju su činili Robert Lotermozer, Uroš Nikolić i, sada već čuveni, Damir Javor.

Slovenački arbitar je u centar pažnje došao prošle nedelje na meču Crvene zvezde i Olimpijakosa, što su mediji u Atini iskoristili da se nadovežu na, kako su oni naveli, zločin u “OAKA” dvorani.

Pročitajte još

– Razgvaraćemo u gadostima trojice sudija koji misle da imaju pravo da se igraju sa znojem i karijerama igrača i trenera. U životu sve ima granicu. Sve osim odvažnosti Evrolige. Još jednom su izvršna tela Đordija Bertomeua izvršila svoju misiju na najnečuveniji naćin. Odlučili su i naredili “klanje” Panatinaikosa i dali pobeduRealu – pišu, između ostalog, Grci.

Ogorčeni mediji u zemlji Helena dalje ističu da su “zeleni” 50 minuta igrali pet na osam, ali da su i pored toga imali šansu da pobede, da sudije neverovatnom drskošću i provokacijom nisu odlučile da izvrše zločin protiv Panatinaikosa.

Navodeći nekoliko diskutabilnih situacija u momentima kada se odlučivalo pitanje pobednika u finišu četvrte četvrtine i drugog produžetka, u kojima je akter bio i srpski reprezentativac Nemanja Nedović, Grci su se prisetili i prošlonedeljnog okršaja beogradskih i pirejskih crveno-belih u dvorani “Aleksandar Nikolić”.

– Pri rezultatu 79:79, 6.8 sekundi pre kraja, Spanulis je, u pokušaju da se oslobodi, gurnuo Lazića na pod, a čuveni Javor, Bertomeuova “prva violina”, pustio je da se igra i na taj način omogućio Olimpijakosu da “ukrade” pobedu. U životu ništa nije slučano. Kao i u ovom slučaju – istakli su ogorčeni Grci.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike