Novi Francuz u redovima Partizana ne krije uzbuđenje: Motiviše me ideja da ću raditi sa jednim od najboljih trenera u istoriji!

28.06.2024

12:45

0

Autor: G. F.

Frenk Nilikina priprema se sa reprezentacijom za Olimpijske igre

Novi Francuz u redovima Partizana ne krije uzbuđenje: Motiviše me ideja da ću raditi sa jednim od najboljih trenera u istoriji!
Frank Nilikina - Copyright Profimedia

Postoji neka jaka veza između francuskih košarkaša i Partizana. Ta će veza biti nastavljena i nadograđena u narednom periodu jer će za crno-bele igrati Frenk Nilikina.

Momak od 25 godina deo je francuske reprezentacije koja se priprema za Olimpijske igre, a na okupljanju je za tamošnje medije pričao o prelasku u Partizan.

- Veoma sam uzbuđen i motivisan zbog ideje da ću predstavljati Partizan i raditi sa jednim od najboljih trenera u istoriji košarke!

 

 

Nilikina je prošle godine muku mučio sa povredama i ističe da je mnogo radio kako se takve stvari ne bi ponavljale.

- Ove godine imao sam više vremena. Izbor da ne potpišem za neki od klubova u poslednja četiri meseca bio je kakao bih se spremio fizički. Bilo je neprijatno, jer mi je teren nedostajao, ali i lepo jer smo mogli da radimo sve po redu. Imao sam dosta odmora, tretmana, alai i rada sa fizioterapeutom, koji je moj brat, takođe i sa kondicionim trenerom i ostatkom stručne ekipe.

Vreme u kom nije igrao košarku iskoristio je na najbolji način.

- Prvo, analizirao sam tri poslednje godine u karijeri, gde sam i zašto sam se povređivao, da li je tu bilo do manjka snage ili pokretljivosti i planove sam bazirao na osnovu tih analiza. POčelo je sve kad sam se povredio u februaru, bila su to duga četiri meseca rada i priprema da dođem ovde u dobrom stanju. To mi je omogućilo da igram. Sa 25 godina dobro je opet vratiti se u ovo stanje forme - poručio je Nilikina, koji je pre Partizana igrao za Strazbur, Njujork, Dalas i Šarlot.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike