Ode Topić u Oklahomu! Srbijo, zbog kog Nikole nećeš spavati?

27.06.2024 | 07:01

Autor: A. S.

Neverovatan uspeh za mladog pleja, koga tek čeka "vatreno krštenje"

Copyright Profimedia

Mladi srpski košarkaš Nikola Topić izabran je kao 12. pik na ovogodišnjem NBA drafta!

Prava na mladog organizatora igre Crvene zvezde i reprezentacije Srbije od noćas polažu Oklahoma Siti Tanderi, franšiza čiji su dres u prošloj sezoni nosili Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski.

Uoči drafta, prema brojnim prognozama, nagoveštavala se visoka pozocija Topića, govorilo se i o najboljih deset, što je poljuljano i povredom kolena koju je plej u međuvremenu zadobio. Pozicioniranjem na 12. mesto, Topić se izjednačio sa Vladimirom Radmanovićem, dok je i dalje ubedljivo najbolje rangiranji srpski košarkaš na NBA draftu, Darko Miličić, drugi.

 

 

Još uvek nije poznato da li će Nikola odmah ostati u Sjedinjenim Američkim Državama ili će se odlučiti da sa 18 godina ostane u Evropi i nastavi da se "kali" u crveno-belom dresu.

Ukoliko se reši da odmah promeni dres, postaće sedmi srpski košarkaš u najjačoj ligi na svetu, pored ovogodišnjeg MVP-ja Nikole Jokića, kapitena reprezentacije Srbije Bogdana Bogdanovića, Vasilija Micića, Nikole Jovića, Bobana Marjanovića i Alekseja Pokuševskog.

Pored Topića, na ovogodišnji draft je izašao i Nikola Đurišić, ali on nije izabran prve noći, pa ćemo sa velikom pažnjom pratiti i dešavanja u noći između četvrtka i petka.

Bonus video

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam