Najbolja srpska košarkašica zabrinula naciju: Nisam u najboljem stanju!

22.07.2021

13:45 >> 15:47

0

Sonja Vasić i njen suprug Miloš imali su koronu neposredno pred početak igara

Najbolja srpska košarkašica zabrinula naciju: Nisam u najboljem stanju!
Copyright Sonja Vasić, MN Press

Dobro sam, dobro smo, definitivno je ovo bio izazovan period za porodicu, psihički i emotivno naporan, do poslednjeg trenutka nismo znali da li ćemo biti ovde, izjavila je srpska košarkašica Sonja Vasić, koja je zajedno sa suprugom veslačem Milošem Vasićem, bila neizvesna za Olimpijske igre zbog korona virusa.

– Teško je, kada toliko dugo čekaš nešto, a onda se suočiš sa nečim gde nemaš nikakvu kontrolu. Ni Miloš, ni ja, nismo u najboljem stanju, tako da nismo sigurni da li ćemo najbolje predstavljati Srbiju koliko bismo želeli i mogli – emotivno je ispričala Sonja na zvaničnoj konferenciji za medije u Tokiju.

– Imam sreću što igram timski sport, jer imam ekipu koja ne zavisi od mene. Njih 11 će mi sve olakšati i to će me učiniti još ponosnijom što sam deo ovog sastava – izjavila je Vasić.

Ona je dodala da se u ekipi mnogo toga promenilo od Rija 2016. kada je osvojena bronza.

– Psihički smo zrelije, ali definitivno nam je komplikovan raspored. Uz Novaka mi smo jedini predstavnik Srbije koji je imao teško i važno takmičenje pre ovoga, imale smo malo vremena da se pripremimo za Tokio. Biće teško, ne postoji zemlja gde se ne igra ženska košarka. U košarci je posebno teško jer se praktično igra za dve medalje, jedna je tu za Ameriku. Preambiciozno je pričati o odbrani medalje, ali ne bežimo od pritiska, ne bežimo od očekivanja i nadamo se da ćemo ih ispuniti – poručila je Vasić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike