Selektor raskida ugovor i preuzima Dubai: Legenda srpske košarke na novom zadatku!

23.05.2024

12:57

0

Veliki planovi se kuju na Bliskom istoku

Selektor raskida ugovor i preuzima Dubai: Legenda srpske košarke na novom zadatku!
Copyright MN Press

Spominjao se Svetislav Pešić, Serđo Skariolo, Ćavi Paskval i još nekolicina proverenih i poznatih trenera, ali izgleda da je Dubai pronašao prvog stratega u svojoj istoriji. Od starta je bilo jasno da u Emiratima žele zvučno ime koje će značiti za imidž novoformiranog kluba. 

Kako "Meridian sport" saznaje, primarna meta bogatih arapskih investitora je legenda srpske košarke Aleksandar Saša Đorđević.

MN Press
 

Trener koji je Srbiji doneo evropsko, svetsko i olimpijsko srebro trenutno je selektor Kine, uveliko planira školsku turneju reprezentacije, ovog leta želi da najperspektivnije Kineze povede u Australiju i SAD… Međutim, Arapi se nadaju da bi mogao da izađe iz ugovora (uz obeštećenje) koji ga veže za zemlju koju je vodio na prošlom Svetskom prvenstvu.

Ukoliko bi se sve kockice poklopile, Đorđeviću bi to bio povratak u klupsku košarku – uskoro i u Evroligu ako bi sve teklo po planu – nakon što se 2022. rastao od Fenerbahče sa šampionskom titulom. Prethodno je radio kao prvi trener Milana, Benetona, Panatinaikosa, Bajerna i Virtusa. 

Podsetimo, Dubai će naredne sezone igrati u AdmiralBet ABA ligi, te bi se Đorđević nadmudrivao sa svojim mentorom - Željkom Obradovićem koji sa klupe predvodi Partizan.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike