Jokić zna zbog čega je Denver eliminisan: Morate da budete savršeni, promašio sam osam trojki!

20.05.2024

10:46

0

Autor: A. S.

Boli ovaj poraz i Nikolu i čitav Kolorado

Jokić zna zbog čega je Denver eliminisan: Morate da budete savršeni, promašio sam osam trojki!
Nikola Jokić - Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Denver Nagetsi su ranom eliminacijom u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije razočarali i sebe i navijače. Niko nije očekivao da će aktuelni šampioni toliko podbaciti, naročito što su u duelu sa Minesotom sve imali u svojim rukama. 

Međutim, nešto nije funkcionisalo u timu iz Kolorada, a Nikola Jokić je na konferenciji za medije nakon sedmog meča i istorijskog preokreta pokušavao da dođe do zaključka u kom segmentu su podbacili.

- Mnogi timovi nikad nisu odbranili titulu. Moramo da postanemo bolji i trenerski i timski. Morate da budete savršeni da osvojite prsten - rekao je Jokić na konferenciji, pa dodao:

- Morali smo da pogađamo šuteve. Ja sam promašio osam trojki, Marej takođe, Porter pet. Danas ne možeš da pobediš ako ne pogodiš šuteve.

Srpski centar je meč završio sa 34 poena, 19 skokova i sedam asistencija, ali to ovog puta nije bilo dovoljno da se ostane u igri za titulu.

Razočaran i tužan zbog eliminacije bio je i trener Denvera Majk Meloun.

- Bila je ovo veoma duga serija, sve vreme sam ponavljao istu stvar. I ovaj put smo postigli 90 poena. Međutim, oni su dominirali u skoku u drugom delu meča, dok je to bila naša prednost u prvom poluvremenu. Promašivali su šuteve za tri poena, ali su postigli 98 poena. Oni su s razlogom najbolja odbrana u NBA ligi - rekao je Meloun i naveo da je ovo zaslužena pobeda rivala:

- Ovaj osećaj je katastrofa. Pobedili su nas na našem terenu, ali vratićemo se bolji. Videćemo gde smo grešili. Ne želim da tražim izgovore, bolji tim je pobedio. Mislim da su moji igrači mentalno, psihički i fizički dali apsolutno sve što sam od njih tražio. Ostali su bez gasa. Borili smo se, dali sve od sebe, niko nije rekao da će da bude lako, ali izgubili smo. Na nama je da radimo, ponovo se okupimo i vratimo se jači - zaključio je Meloun.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike