Sferopulos u momentima najvećeg slavlja nije zaboravio: Titula za Topića!

19.05.2024

23:19

0

Autor: P.K.

Strateg crveno-belih bio je ponosan na veliki uspeh svog tima

Sferopulos u momentima najvećeg slavlja nije zaboravio: Titula za Topića!
Janis Sferopulos - Copyright ABA liga j.t.d./Dragana Stjepanović

Zvezda se vratila na jadranski tron. Posle godinu dana pauze, crveno-beli su se revanširali Partizanu za poraz u prošlosezonskom finalu i sa 3:0 u seriji došli do osvajanja AdmiralBet ABA lige.

Pošto su do odlučujućeg trijumfa stigli brejkom pred prepunom Arenom „grobara“, Janis Sferopulos je čestitao svojim igračima na osvojenom trofeju.

- Šampioni su! Igrali smo vrlo dobru košarku. Posebno danas, igrali smo u gostima, kontrolisali smo utakmicu zaista dobro. Većinu vremena smo vodili – rekao je grčki strateg na konferenciji za medije posle meča i dodao:

- Iako je Partizan par puta došao na poen, nismo paničili, vratili smo se, napravili smo male razlike koje su bile važne da pobedimo. Čestitam igračima na naporu i pobedi, da se igra protiv velikog protivnika, Partizan je sjajan tim, sjajan trener, odlična finalna serija.

Istakao je Sferopulos da ovaj trofej dolazi posle jako teške sezone.

- Imali smo mnogo povreda, igrači su ispadali iz rostera i upadali u njega zbog povreda, nikada nismo bili kompletni. Iako smo stalno menjali hemiju tima, ali na kraju smo našli načina da igramo dobro zajedno. Ovaj trofej pripada svima u timu, pre svega igračima, drugo svim članovima stručnog štaba, upravi, navijačima, ali dozvolite mi da ovaj trofej posvetim Nikoli Topiću, koji je dva puta povređen, kao i Stefanu Lazareviću, koji nije sa nama, ali je zaslužio. Vrlo smo radosni što smo navijačima doneli trofej i kako smo odigrali. Sada ćemo da se odmorimo i da nastavimo sezonu.

Sferopulos je istakao da je njegov tim večeras u Arenu došao da igra košarku.

- Nije bilo lako igrati utakmicu po utakmicu, jednu posle druge. Sistem nije lak – dve kod kuće, dve u gostima. Videli ste i u plej-ofu Evrolige. Nije lako dobiti dve utakmice kod kuće, a onda nije bilo lako doći ovde i imati istu koncentraciju. Naši igrači su mentalno bili jako dobro pripremljeni da igraju tešku utakmicu protiv sjajnog protivnika. Da, naša koncentracija je bila na najvišem nivou. Ali i naša vera. Verovali smo i znali da ako budemo tako igrali, da možemo večeras da završimo utakmicu. I to smo uradili.

Nije grčki strateg mogao da izbegne pitanje o teškom incidentu koji je prethodio večerašnjoj utakmici. 

- Pre svega, atmosfera je bila jako dobra osim u par navrata kada su upadali neki predmeti. Osim toga je bila sjajna, za mene. Kao što sam rekao, ne znam da li ima psovanja, to je problem svuda. Što se tiče incidenta, mi smo protiv svakog tipa nasilja i posvećeni smo našem sportu i moramo da ga zaštitimo. Svaka vrsta nasilja je protiv sporta i naših principa i onoga u šta verujemo.

MVP trofej završio je u rukama Jaga dos Santosa.

- Jago je napravio iskorak cele sezone. Plan za njega je bio da bude treći plej, a posle svih povreda je postao prvi plej. Odgovorio je jako dobro. Mnogo sam srećan što je postao MVP, jer je zaslužio - istakao je Janis Sferopulos.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike