Oglasila se AdmiralBet ABA liga posle majstorice: Od tri sporne situacije, samo je jedna pogrešno rešena

11.05.2024 | 20:14

Autor: 24sedam

U tri navrata je bilo povika zbog suđenja, ali je samo jedna greška

Copyright MN Press

Pred početak finalne serije AdmiralBet ABA lige, uprava takmičenja se oglasila povodom sudijskih odluka koje su negde proglašene za sporne u polufinalnoj majstorici Partizan-Budućnost.

Od tri takve situacije, napravljena je greška samo kod jedne.

Prva takva situacija desila se u drugoj četvrtini, kada je Kevin Ferel šutirao trojku, a Aleksa Avramović se postavio ispred njega - sudije su dosudile ličnu u napadu i sada je ocenjeno da je to ispravna odluka.

U istoj toj situaciji, Ferel je pri padu udario Avramovića u glavu desnom rukom. Sudije su proverile ponovo snimak i posle toga su mu dali nesportsku ličnu grešku. Ocenjeno je da je to ispravna odluka.

Na kraju, u trećoj četvrtini, kada je Kevin Panter šutirao za tri, pomerio je desnu nogu i inicirao kontakt sa Ferelom. Sudije su dosudile faul Ferelu, a ocenjeno je da je to pogrešna odluka i da je Panteru trebalo da se dosudi tehnička greška.

Podsetimo, posle toga je Ferel žestoko reagovao i zbog te reakcije je dobio tehničku grešku, što automatski povlači isključenje zbog nesportske greške dosuđene u drugoj četvrtini.

Pogledajte tu situaciju:

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam