Sunovrat Denvera, Jokić se utopio u sivilo tima! Šampioni razbijeni i to od oslabljene Minesote!

07.05.2024

07:20

0

Autor: A. S.

Ko se ovome nadao

Sunovrat Denvera, Jokić se utopio u sivilo tima! Šampioni razbijeni i to od oslabljene Minesote!
Detalj sa meča Denvera i Minesote - Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Košarkaši Denver Nagetsa doživeli su još jedan težak poraz u plej-ofu druge runde Zapadne konferencije od ekipe Minesote, 106:80 i sada je 2:0 u seriji za njihovog rivala.

Malo ko je mogao očekivati da će Nikola Jokić i družina na startu druge runde, u mečevima koje igraju na svom terenu, doživeti dva teška poraza, a drugi čak protiv oslabljenog rivala, jer je Rudi Gober postao otac, pa je dobio slobodno.

Aktuelni šampioni su kapitulirali u drugom susretu, Minesota je bila nadmoćna i surova. Koliko su bili ubedljivi govori i razlika koja je u jednom trenutku iznosila 32 poena. Do kraja susreta, Nagetsi su uspeli da iole ublaže razliku, ali neizvesna završnica i preokret nisu bile ni u mislima.

Gosti su bili nadmoćni, pa su na kraju razbili Denver koji je do sada sve pred sobom čistio. Presudna je bila druga deonica meča u kojoj su Nagetsi bili veoma loši. Za 12 minuta igre, postigli su 15 poena, dok je Minesota načinila ključnu razliku i rešila pitanje pobednika.

Denver ponovo nije mogao da se osloni na Džamala Mareja, koji je odigrao još jedan loš meč. Falio je Kanađanin u napadu, a ni Nikola Jokić nije blistao kako smo navikli. Meč je završio dabl-dablom, 16 poena i isto toliko skokova, uz osa asistencija.

Najefikasniji je bio Aron Gordon sa 20 postignutih poena, ali je većinu postigao u poslednjem kvartalu, kada je pitanje pobednika već bilo rešeno.

Kod rivala je, kao i u prvom meču, blistao Entoni Edvards sa 27 poena, koliko je postigao i Karl Entoni Tauns. 

Serija se za dva dana nastavlja na parketu Minesote.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike