Ovo mnogo znači Srbinu: Sa kakvim poštovanjem trener Majamija govori o Joviću!

10.04.2024

14:16

0

Iskusni stručnjak ističe veliki napredak u njegovoj igri u odnosnu na prethodnu sezonu

Ovo mnogo znači Srbinu: Sa kakvim poštovanjem trener Majamija  govori o Joviću!
Copyright Profimedia

Nikola Jović ima sve zapaženiju ulogu u timu Majamija, a trener kluba sa Floride Erik Spolstra je oduševljen igrama srpskog košarkaša. 

- Ovo što Nikola pruža partije u Majamiju je iznad svih očekivanja. Kao prvo, hteo bih da vas podsetim, da se radi o momku koji ima samo 20 godina. Svakog dana napraduje, kako u odbrani, tako i u napadu. To je pobednička košarka - istakao je Spolstra.

Iskusni stručnjak smatra da je Jović preko noći morao da odraste, jer dolazi iz totalno drugačije države nego što je Amerika.

- Kad dođete sa 18 godina iz druge države u Majami, to je potpuno drugačije iskustvo. Nismo za svakoga. Bio je potpuno pod utiskom, nije bio zdrav. Prošlog leta se posvetio, nabacio 10-15 kilograma, potpuno je bio fokusiran na svoj napredak. Ništa se neće desiti preko noći, tako je bilo i kod njega. Važan je u mnogim našim petorkama. Fizički smo veći na terenu sa njim, svakako. U napadu nam daje jedinstven set veština. Kao i Adebajo, pas, dribling, šut. Neustrašiv je u važnim momentima - zaključio je trener Majamija.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike