Zvezda zakucala prvo mesto, gosti razbijeni serijom trojki! Crveno-beli čas košarke Studentskom centru!

01.04.2024

19:53

0

Autor: G. F.

Nije bilo ni trunke neizvesnosti u duelu pretposlednjeg kola AdmiralBet ABA lige

Zvezda zakucala prvo mesto, gosti razbijeni serijom trojki! Crveno-beli čas košarke Studentskom centru!
Crvena zvezda - Studentski centar - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Studentski centar sa 94:76 u 25. kolu AdmiralBet ABA lige i zacementirali prvo mesto na tabeli pred plej-of!

To znači da će cveno-beli do kraja takmičenja imati prednost domaćeg terena, najpre u četvrtfinalu, zatim u polufinalu, a potom i finalu do kog se očekuje da dođu po svemu prikazanom u sezoni.

Utakmicu u dvorani Aleksandar Nikolić domaći tim je rešio spektakularnim šutem za tri poena u celoj prvoj i na početku druge četvrtine, kada je napravljena prednost od 18 poena.

Briljirali su Hanga i Gedraitis, ali se mora istaći i zategnuta odbrana koja je gostima zatvarala sve puteve ka košu. Treću četvrtinu je rafalnom paljbom otvorio Nemanja Nedović, prednost je otišla do gotovo 30 razlike i sve je bilo rešeno.

U nastavku je zaigrao i Jago dos Santos, prvi put nakon povrede i operacije, i uspeo, sa sve maskom na licu, da pokaže da je šut za tri poena i dalje tu! Najefikasniji je bio Nedović sa 16 poena, po jedan manje ubacili su Bolomboj i Hanga, a dvocifrenri učinak imali su i Davidovac sa 12 i Gedraitis sa 10 poena.

Crveno-beli u poslednjem kolu idu "turistički" u Split jer im ta utakmica ne znači ama baš ništa u rezultatskom smislu. Za razliku od domaćina koji bi pobedom, uz poraz Studentskog centra u duelu sa Budućnošću, izborio plasman u plej-of. I nove duele upravo sa Crvenom zvezdom.

BLOG UŽIVO:

Kraj susreta, ubedljiva pobeda Zvezde - Poeni Hadžibegovića pod faulom, dodao je i slobodno bacanje. Podnošljivih minus 20 za gote posle svega viđenog na ulasku u poslednji minut. Mitović promašio oba bacanja, Mirković pogađa za dva - 94:76.

38. minut - Davidovac precizan sa penala oba puta. Uspeo je Pavlićević da pogodi, davidovac nije precizan za tri, Drobnjak jeste. Videli smo još jedno loše dodavanje crveno-belih i neuspeo prodor Pavlićevića - 94:71.

36. mnut - Poeni Mirković, poeni Bolomboja, a Pavlićević ne koristi nijedno slobofno bacanje. Mitrović pogađa za plus 30 (92:62), trener gostiju traži novi tajm-aut. Hadžibegović postiže dva poena, Davidovac je izblokiran, a Ivišić zakucao - 92:66.

34. minut - Trojka Davidovca, Drobnjak i Mitrović dodaju po dva poena svojim ekipama. Siguran je i Pavlićević u sledećem napadu, a Davidovac sa penala stiže do svog 10. poena za manje od 8 minuta na parketu. Nova dobra odbrana domaćih i zakucavanje Bolomboja - 88:60.

32. minut - Mitrović za dva, pa Teodosić za tri i opet je 24 viška na saldu crveno-belih. Baćović sa penala polovičan, nije uspeo Nedović da pogodi pod košem. Drobnjak neprecizan za tri - 79:56.

 

 

Kraj treće četvrtine - Posle poena Drežnjaka u strelce se upisao i Jago dos Santos. Pogodio je jedno bacanje, a odmah zatim i trojku! Pogodio je i Mirković trojku, a Mitrović i Tobi nisu dobro kombinovali u napadu. Jago je upisao i prvi faul, Dokins precizan oba puta. Probao je Jago još jedmom za tri, ali je lopta iskočila iz obruča - 74:55.

28. minut - Baćović pogađa za dva, a posle kontre gostiju Lazić pravi faul. Traže gosti ponovo nesportski faul, ali nisu u pravu. Drežnjak nije pogodio za tri, nije ni Teodosić, a onda ni Dokins. Mirković izvodi slobodna bacanja posle faula Lazića, precizan je oba puta - 70:48.

26. minut - Bogavac prekida prazne minute gostiju, Ilić odmah pogađa trojku! Drobnjak uzvraća na isti način. Zakucava Bolomboj jednom rukom na asistenciju Nedovića, koji ide na odmor ispraćen apluzima nešto više od 2.000 ljudi u hali. Na parketu je i Jago prvi put posle povrede! Hadžibegović pogađa trojku. Bolomboj koristi dva penala - 70:44.

24. minut - Dokins neprecizan za tri, Nedović još jednom cepa mrežicu, tajm-aut za goste! Do ovog trenutka Zvezda je šutnula devet puta za dva poena i 23 puta za tri poena! Još jedan "prosut" napad Stufentskog centra, ali je lopta ipak ostala u njihovom posedu. Ne pomaže ništa, Hadžibegović pravi grešku u koracima. Ilić zakuacva na asistenciju Nedovića, a Nemanja stiže da spusti i rampu rivalu pod svojim košem. hanga fauliran u poslednjoj sekundi napada, precizan je oba puta sa penala. Kapusta je pored faula, zaradio i tehničku grešku. Nedović kazneni penal nije iskoristio - 63:36

22. minut - Zbog tehničke greške trenera gostiju, treća četvrtina počela je bacanjem koje je Nemanja Nedović pogodio. Pokušao je Kapusta preko Bolomboja, ali je prebacio celu tablu. Bolomboj pogađa u faul, ali ne koristi kazneni penal. Hadžibegović je pokupio promašaj Dokinsa i poentirao za dva. Trojka Nedovića na isteku napada, pa nda još jedna za plus 20 - 56:36.

 

Kraj prvog poluvemena - Sferopulos na tajm-autu ima mnogo toga da kaže igračima pred finiš druge četvrtine. Nema koševa na obe strane, Bolomboj šalje Kapustu na liniju za slobodna bacanja. Siguran je oba puta as Studentskog centra. Davidovac pogađa uz faul i koristi i penal - 47:34. Dokins je zaustavljen u poslednjoj sekundi, trener gostiju dobio tehničku zbog prigovora.

18. minut - Hadžibegović pravi treći faul i de na klupu, crveno-beli ponovo igraju spor napad koji Gedraitis završava polaganjem. Marković gotovo na isti način vraća, Ilić ne pogađa za tri, ali greši Ivišić i daje novi napad domačinu. Bolomboj razgrće rivale i pravi faul u napadu - 44:30.

16. minut - Nedović ispaljuje novu trojku, gosti ponovo bez ideje u napadu. Sada je Hange zaustavljen nesportskim faulom, pogodio je jedno bacanje. Davidovac je ušao i promašio svoj prvi šut na utakmici. Nije bilo koša ni na drugoj strani, ali ima problema sa satom u dvorani. Sve je ipak brzo rešeno, Ilić se vratio na parket. Hanga je promašio prvi put za tri poena, Drobnjak lako poentirao u kontri. Brz protok lopte i faul na Davidovcu, koji pogađa oba puta. Vratio se u igru i Gedraitis - 42:28.

14. minut - Jedan neuspeo napad Zvezde, Hanga nesportskim faulom seče kontru rivala. Drežnjak pogađa jedno od dva bacanja, pa pogađa trojku u ekstra napadu. Nema trojke od Nedovića, gosti se ponovo brane posle smušenog napada crveno-belih. Pavlićević promašuje šut za tri, Drobnjak krade loptu Nedpviću i poentira za tajm-aut koji traži Janis Sferopulos - 36:26.

12. minut - Ponovo ne uspevaju gosti ni da priđu košu, a Lazić pogađa trojku. To je sedma crveno-belioh iz 9 pokušaja! Ponovo nema poena Studentskog centra, Hanga ponovo cepa mrežicu za tri. Novi tajm-aut za trenera gostiju, minus sve veći (36:18).U igri je i Lazarević, koji odmah pravi faul. Pored serijske paljbe domaći su zategnuti i u odbrani i to se jasno vidi na semaforu. Mirković nekako uspeva da nađe put do koša - 36:20.

Kraj prve četvrtine - Mitrović polovičan sa penala, Baćović pravi grešku u koracima pod košem Zvezde. Lazić posle faula ubacuje oba slobodna bacanja, Tobi blokira Drobnjaka, ali je lopta i dalje kod gostiju. Nema poena od Drežnjaka, Baćović šalje i Teodosića na liniju za penale. Miloš donosi dvocifrenu prednost Zvezdi (27:17).  Lazić faulira Mirkovića, tinejdžer iz Nikšića koristi jedno bacanje. Hanga na isteku napada trojkom zatvara prvu četvrtinu - 30:18.

 

 

8. minut - Hanga i trojka kao kap! Bogavac promašuje za tri, pa pravi faul. Na parketu su Teodosić, Mitrović i Tobi. Ušao je i Lazić pola minuta kasnije. Podigli su niov odbrane domaći, ali je Dokins uspeo da prođe i poentira - 22:17.

6. minut - Trojka Dokinsa, koji potom pravi faul nad Nedovićem i trojka od Nemanje, Dokins ne uspeva na isteku napada. Promašuju i crveno-beli, Ilić seče kontru gostiju faulom, trener Studentskog centra traži nesportsku ličnu grešku. Običan faul kažu sudije. Nisu gosti uspeli da izvedu loptu, Gedraitis zakucava! Kapusta sjajno asistira, Bogavac pogađa - 19:15.

4. minut - Poeni Hadžibegovića, pa nova trojka Gedraitisa! Kapusta sam pod košđem pogađa. Bolomboj nije pogodio za tri, a Gedraitis izblokirao pokušaj zakucavanaj rivala! Bolomboj pod faulom Hadžibeogića uspisuje 2+1 u ovom napadu. Novi poeni gostiju, Ivišić za 14:10.

2. minut - Prve poene na utakmici postigao je Bolomboj posle dugog napada domaćih. Na drugoj strani Sokins ne pogađa za tri, a Gedraitis povećava na 5:0 za Zvezdu. Trener Studentskog centra odmah traži tajm-aut, iako se igralo samo 50 sekundi. Hadžibegović je pogodio trojku posle dva neiskorišćena napada obe ekipe. Vraća Hanga trojku - 8:3.

Utakmica je počela.

- U ekipi je i Jago dos Santos koji ima zaštitnu masku na licu.

Nedović, Hanga, Gedraitis, Ilić i Bolomboj počinju za crveno-bele, a Bogavac, Ivišić, Hadžibegović, Dokins i Kapusta za goste iz Podgorice.

Sve je spremno za birku u dvorani Aleksandar Nikolić. U prvom susretu ove sezone Crvena zvezda je u hali Morača slavila sa 91:77.

- Sudijska trojka za duel u Beogradu je Uroš Nikolić, Radoš Savović i Aleksandar Davidov.

 

 

- Igramo protiv ekipe koja se bori za plasman u plej of ABA lige. Sa druge strane, mi želimo da se vratimo na pobednički put i pobedama, a konkretno ova u ponedeljak donela bi nam prvo mesto na tabeli pred plej of. Kao i uvek, ali posebno pred ovaj meč, koncentracija i energija moraju da budu na maksimalnom nivou - rekao je u najavi meča trener Crvene zvezde Janis Sferopulos, dok je Branko Lazić dodao:

- Izuzetno važna utakmica je pred nama i to sa dobrim timom koji je u borbi za bolju poziciju pred plej of. Svoj kvalitet i mogućnosti pokazuju tokom cele sezone i moramo da pristupimo ovoj utakmici izuzetno ozbiljno, čvrsto i sa maksimalnom koncentracijom na terenu. Znamo odakle nam preti najveća opasnost, ali verujem da ćemo uz podršku naših navijača i sa tribina, svi zajedno doći do važnog cilja, a to je prednost domaćeg terena u doigravanju i prvo mesto.

 

 

- Šef struke gostujućeg tima Dejan Jakara očekuje maksimalan pristup meču od svojih izabranika:

- Za kraj AdmiralBet ABA lige imamo najteži raspored od svih ekipa i svaka utakmica je prilika za naše mlade igrače da vide gde se nalaze u ovom momentu u odnosu na evroligaški nivo. Želja i energija neće biti sporni a za šta će to biti dovoljno videćemo na kraju meča.

- Suočavamo se sa velikim izazovom, protiv vodeće ekipe lige, ali to nas samo dodatno motiviše. Znamo da su jaki, da poseduju evroligaški kvalitet ali mi smo ovde da pokažemo našu želju i borbu. Svaka šansa koja nam se pruži nadamo se da će biti iskorišćena do maksimuma. Ovo je utakmica u kojoj se borimo za naš put prema plej-ofu i daćemo sve od sebe da ostvarimo taj cilj.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KK SC Derby (@kkscderby)

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike