Jago mora na operaciju! Poznato je koliko će odsustvovati, u Zvezdi neće imati ko da prenese loptu

16.03.2024

17:37

0

Autor: P.K.

Problem za brazilskog pleja, ali i za crveno-bele

Jago mora na operaciju! Poznato je koliko će odsustvovati, u Zvezdi neće imati ko da prenese loptu
Jago na zemlji posle udarca - Copyright MN Press

Brazilski plejmejker Crvene zvezde, Jago dos Santos biće operisan narednog utorka u Beogradu. Operacija je posledica povrede glave koju je doživeo na meču Evrolige protiv Makabija iz Tel Aviva u četvrtak.

Jago je povredu pretrpeo kada je dobio slučajni lakat u lice od rivala Bonzija Kolsona. Jago je hitno prebačen u bolnicu gde su mu dijagnostikovali frakturu prednjeg zida frontalnog sinusa i lakši potres mozga.

Nakon posmatranja i pregleda magnetnom rezonancom, lekari su odlučili da ga operišu u utorak kako bi se "rekonstruisala"  pogođena regija na licu. Zbog operacije, prema prvim prognozama, propustiće između 10 i 15 dana treninga.

U prethodnom periodu, Jago je bio jedan od lidera ekipe, posebno tokom odsustva Miloša Teodosića. Zvezda sada ima problem sa plejmejkerima, jer je uz njih dvojicu povređen i Nikola Topić.

Po povratku na teren Jago dos Santos će morati da nosi zaštitnu masku tokom određenog vremena. Medicinski tim smatra da će se oporavak brzo odvijati i da će se Brazilac vratiti na teren na vreme za finiš klupske sezone, a samim tim i za Olimpijski kvalifikacioni turnir u julu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike