Vasa skroman nakon rekorda karijere: Svaki put igram najbolje što mogu!

14.03.2024

09:17

0

Autor: A. S.

Noćas je bacio senku i na Jokića i Bogdana, ali to nije isticao

Vasa skroman nakon rekorda karijere: Svaki put igram najbolje što mogu!
Vasilije Micić - Copyright Tanjug/AP Photo/Nell Redmond

Dugo se čekalo na odlazak Vasilija Micića u NBA ligu. Klasa koju je godinama prikazivao u Evroligi, u dresu Efesa, preporučivala ga je najboljim timovima, a kada je stigao, usledio je debi, pa trejd.

Polako je iz meča u meč ulazio u svoj ritam, pa je noćas, u pobedi Šarlot Hornetsa nad Memfisom rezultatom 110:98, upisao 25 poena i osam asistencija.

Nakon meča, vidno zadovoljan je izneo utiske.

- U NBA najgora stvar je kada imate mnogo povreda. I mi i oni imamo mnogo povređenih, ali pokušali smo sa ovim što imamo da odigramo 48 minuta, bez obzira na to kakve su bile okolnosti pre meča. Prvo poluvreme smo dobro završili, drugo smo odigrali čak i bolje, ispostavilo se da je to bilo dovoljno za današnju pobedu - istakao je Micić i dodao:

- To je standard u NBA. Morate da budete aktivni sve vreme, mnogo puta sam čuo otkako sam došao ovde da je taj atletski deo jedna od najvažnijih stvari, tako da je to bio jedan od ključeva danas. Srećan sam zbog toga.

Potom se Vasa dotakao i ofanzivne igru i rekorda dosadađnje karijere.

- Ne znam, možda taj ritam. Pokušao sam da igram svoju igru, svaki put igram najbolje što mogu, ponekad to nije najbolje, ali to sam ja. Trudim se da svaki put budem bolji, to je sve.

Na kraju, Micić se dotakao i svog novog tima, Šarlot Hornetsa.

- Igramo stilom koji mi leži, sa dosta kretnji, dodavanja. Pokušavam da se dobro uklopim, jer kao što sam rekao, imamo mnogo talentovanih igrača. Možda sam ja danas bio najbolji što se tiče poena, ali ključ je uvek naći najboljeg igrača na najboljoj poziciji. To je i danas sveukupno bio deo naše igre - zaključio je Micić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike