Jokić dominirao i protiv Janisa! Srbin se protiv jednog od najvećih rivala učvrstio na večnoj listi! (VIDEO)

30.01.2024

07:20

0

Autor: A. S.

Nagetsi su upisali pobedu, ali je ostala u senci okršaja velikana na centru, jer Grk ne beži od sudara sa najboljim

Jokić dominirao i protiv Janisa! Srbin se protiv jednog od najvećih rivala učvrstio na večnoj listi! (VIDEO)
Jokić i Adetokumbo - Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Strahovalo se da Nikola Jokić protiv Njujork Niksa nije doživeo strašniju povredu, ali kako je dan kasnije zaigrao protiv Filadelfije, spekulacije je ostavio po strani. A nakon što je dominirao u ppobedi nad ekipom Džoela Embida, koji je ponovo preskočio duel u Koloradu, usledila je pobeda i nad Milvoki Baksima rezultatom 113:107.

Jokić je tako u kratkom vremenskom periodu nadigrao glavne konkurente za MVP priznanje iz 2022. godine, a i ovaj meč je okončao tripl-dabl.

Za 119. tripl-dabl u karijeri, Nikola je postigao 25 poena, 16 skokova i 12 asistencija! Tako se Jokić učvrstio na četvrtoj poziciji večne liste, pa sada beži Lebronu Džejmsu za devet tripl-dablova, dok sve bliži i trećeplasirani Medžik Džonson sa 138.

Blistao je srpski igrač i zajedno u tandemu sa Džamalom Marejem bio nadmoćan, pa su rivalima ostavili jako malo prostora da učine bilo šta više.

Šut za tri noćas nije bio najjače oružje srpskog visokog igrača, ali je u momentima kada se lomio rezultat, sjajno pronalazio saigrače i delio asistencije, koje su donele pobedu.

Marej je sa 35 poena bio najefikasniji, dok se na drugoj strani istakao Janis Adetokumbo sa 29 poena i 12 skokova.

Aktuelni šampioni su ovom pobedom stigli do skora od 32 - 15, pa sada dele drugo mesto na Zapadu, sa ekipom Oklahome, protiv koje će igrati  već u četvrtak.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike