Jokić dominirao, pa progovorio o konkurenciji sa Embidom: Davno sam naučio da velike stvari dolaze neočekivano!

24.01.2024

11:23

0

Autor: A. S.

Srpski centar ni ove sezone ne juri nagrade

Jokić dominirao, pa progovorio o konkurenciji sa Embidom: Davno sam naučio da velike stvari dolaze neočekivano!
Nikola Jokić i Džoel Embid - Copyright Tanjug/AP Photo/Matt Slocum

Velika konkurencija vlada između Nikole Jokića i Džoela Embida, što je dodatno pojačala i NBA liga svojim izborom za prošlogodišnjeg MVP-ja. Tada su nagradu uručili Kameruncu, iako je čitava javnost smatrala da je Jokić zaslužio i treću nagradu u nizu.

Pritom, i ovu sezonu je Embid počeo na prepoznatljiv način, da bira na kojim utakmicama će se pojaviti, dok Jokić iz meča u meč, ruši brojne rekorde.

Ali, i dalje se vodi pitanje ko je bolji centar.

Jokić je u pobedi nad Indijanom upisao novi, 13. tripl-dabl, što je ukupno 118. u karijeri, inače, impresivno je da je Nikola uspeo da zabeleži tripl-dabl protiv 28 od 29 timova iz lige. Zanimljivo, ali nakon trijumfa nad Pejsersima, upitan je da komentariše upravo Embida i njegovu dominantnu partiju protiv San Antonija.

- Davno sam naučio da velike stvari dolaze neočekivano. Ne verujem da će protiv Džoela Embida biti nešto veliko, mislim da ljudi prave veliku priču oko toga, žele da naprave veliku dramu. Za mene je sledeća utakmica najvažnija - Njujork Niksi - rekao je Jokić u razgovoru za "RTS".

Inače, Embid koji ove sezone statistiku "puni" na mečevemiam protiv slabije rangiranih timova, vodi u trci za MVP-ja lige, sa prosekom od 36.1 poena, 11.6 skokova i 5.9 asistencija, dok je Jokić na 26.1 poena, 11.9 skokova i 9.1 asistenciju.

Kao i ranijih godina, Jokića uopšte ne zanimaju priznanja i nagrade, već uživa u svojoj igri i u igri svog tima, koji i ove sezone juri NBA titulu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike