Partizan nije uspeo da napravi iznenađenje u Atini! Prazan hod u napadu u poslednjoj četvrtini koštao crno-bele pobede! (VIDEO)

19.01.2024

22:28

0

Autor: G. F.

Trijumf Panatinaikosa u 22. kolu Evrolige

Partizan nije uspeo da napravi iznenađenje u Atini! Prazan hod u napadu u poslednjoj četvrtini koštao crno-bele pobede! (VIDEO)
Panatinaikos - Partizan - Copyright MN Press

Košarkaši Partizana nisu uspeli da slave u duelu 22. kola Evrolige sa Panatinaikosom.

Crno-beli su poraženi sa 84:71 zahvaljujući padu u igri, pre svega u napadu u poslednjoj četvrtini.

Držali su se izuzetno dobro košarkaši Partizana punih 30 minuta u OAKA dovrani, a onda na nekoliko minuta upali u prazan hod. Iskoristili su to iskusni domaći košarkaši, napravili prednost i mirno priveli susret kraju. Na kraju, semafor je pokazao ubedljivi trijumf, ali to na parketu zaista nije tako izgledalo.

Najbolji u redovima Partizana bio je Pi Džej Doužer sa 16 poena uz 7 skokova i 8 asistencija, a ispratili su ga naneli sa 13 poena i 3 skoka, te Smailagić koji je imao 11 poena, 3 skoka i 2 asistencije.

Kendrik Nan sa 21 poenom i 4 asistencije, Konstntinos Mitoglu sa 16 poena i 7 skokova, te Matijas Lesot sa 14 poena i 9 skokova vodili su PAO do tirjumfa.

Crno-beli posle 22. kola imaju polovičan učinak od po 11 pobeda i poraza, dok je Panatinaikos sada na skoru od 14 trijumfa uz 8 izgubljenih susreta.

BLOG UŽIVO:

Kraj utakmice, poraz Partizana - Ataman je tražio čelendž nakon izbacivanja jedne lopte u aut. Sudije su je dodelile Partizanu, a u duelu su bili Lesor i Smailagić. Odluka nije promenjena, lopta je ostala crno-belima. Kaboklo pod faulom ne uspeva da zakuca, uspešan je sa penala oba puta. Sada čelendž traži Partizan, ko je izbio loptu Grigonis ili Doužer? Lopta ide Partizanu, ali se na snimku videla i greška sudija u korist srpskog tima. Doužer je napravio faul koji nije sviran. Izlazi trojka Kabokla iz obruča, izlazi i Nanelijeva, ovo je verovatno presudno večeras. Mitoglu posle faula Kabokla pogađa oba bacanja za plus 9 minut i po pre kraja susreta. Naneli se izborio za slobodna bacanja, Smailagić je zamenio Kabokla. Džejms pogađa samo drugo bacanje.  Pritisak Partizana rešio je Grent pogotkom uz faul Smita. Nisu crno-beli iskoristili još jedan napad, Lesor jeste.

38. minut - Trifunović menja Anđušića, traži Obradović dobitnu petorku za finiš susreta. Slukas sada promašuje za tri, Mitoglu faulom zaustavlja Kabokla. Pravi korake Brazilac, nije ovo trebalo crno-belima. Mitoglu je iznudio četvrti faul Nanelija i pogodio oba penala za plus 9 (73:64). Ne ide, pa ne ide u napadu, Kaboklo gazi liniju sa loptom u rukama. Klizi crno-belima utakmica iz ruku. Poklon lopta od Slukasa, Naneli pogađa za dva! Ali Mitoglu pogađa trojku, Pogađa Doužer, ali i Lesor na isteku napada. Kaboklo još jednom greš, sada u koracima. Pokušao je Doužer za tri poena, ali nažalost nije uspeo - 68:77, Obradović traži tajm-aut.

35. minut - Išćupa je Anđušić nekako loptu posle nove lošije akcije crno-belih, ali poena nije bilo. Mnogo je praznih minuta u napadu Partizana, Nan ne pogađa trojku. Naneli postiže lake poene, valjda će sad krenuti na bolje u ofanzivi. Anđušić faulom zaustavlja Lesora, koji pogađa u nastavku akcije. Solo akcija Smailagića posle faula Lesora, a Nan zbog protesta dobija tehničku grešku. Naneli je pogodio kazneni penal, a Smaialgić dodao još jedan poen. Slukas pakuje trojku iz šuta bez rezona, nema koša Anđušića, Lesor hvata loptu pod svojim košem. Faul Doužera na isteku napada domaćih. Ledej ide na klupu, Kaboklo na parket.  Nan je siguran sa penala. Smailagić postiće još lakih poena, Nan promašuje - 64:71.

32. minut - Prvi napad imali su domaći, Koprivica je faulom zaustavio prodor Slukasa.. Smaialgić je odmah zamenio Koprivicu, kome je ovo bila treća lična greška, a Slukas je pogodio oba puta. Grent ponovo pokazuje koliko je moćan u odbrani. Treće lična i Smailagića, Nan precizan sa penala. Doužer menja Smita, valjda je sad sve u redu sa tom posekotinom koja ga muči. Loš napad Partizana, faul Ponjitke, koji odmah ide na klupu. Naneli je u igri.  Ponovo su crno-beli u lošem ritmu, zakucava Lesor za seriju 8:0 i Obradović traži tajm-aut - 58:64.

Kraj treće četvrtine - Grent polovičan sa penala. Smit umesto Doužera, Anđušić umesto Ponjitke. Ne pogađa Danilo za tri, Slukas izlazi sa loptom van terena. Nan pravi faul nad Anđušićem i šalje ga na liniju za slobodna bacanja sa koje bek Partizana ne greši! Vraća se Trifunović, Anđušić ide na odmor. Smit ostao sa Lesorom i pravi logičan faul. Matijas pogađa oba puta. Vratio se Anđušić, u igri i Ponjitka koji promašuje i četvrti put pod košem. Zaista nestvaran podatak. Nan pravi korake, a Grent pravi faul. Smit je precizan sa penala, Trifunović i Koprivica umesto Anđušića i Kabokla za poslednju odbranu u četvrtini. Lesor zakucava uz zvuk sirene - 58:58 pred poslednjih 10 minuta.

28. minut - Kontra Ponjitke, ali stiže Nan i servira blokadu asu crno-belih. Faul Lesora u napadu, to je njegov treći faul večeras. Velika borba za loptu jer je Slukas iz auta uhvatio, Smaialgić promašuje zakucavanje. Kakva šteta! Nan pogađa za dva.Rešava Doužer trojkom stašno agresivnu odbranu rivala - 54:53.

26. minut - Odbrana je bila odlična, ali je Slukas na suv kvalitet ponašao dva poena. Novi poeni Koprivice, pa zakucavanje Adetokumba. Pravi ovaj igrač svoj treći faul u odbrani, protesti od Atamana bez rezultata. Nema poena crno-belih, Slukas će na liniju za penale posle faula Koprivice. Kostas promašuje prvo bacanje, Smaialgić lako poentira, nerešeno je - 51:51.

24. minut - Zbog posekotine na podlaktici Doužer je na klupi, menja ga Ponjitka. Trifunović ne pogađa otvorenu troju, prave crno-beli faul u borbi za loptu. Koprivica za ustavlja Lesora pod košem, ide bivši centar crno-belih na klupu. Ide i Grigonis, u igri su Slukas i Adetokumbo. Novi faul Naneliju u napadu, to mu je treća lična greška. Vratio se Doužer u igru, upravo umesto Nanelija. Na drugoj strani pogađa Nan! Koprivicaaaa, zakucavanje - 47:46.

Počela je treća četvrtina - Prvi napad su imali crno-beli, Ledej nije probio dobru odbranu domaćih. Krade loptu Doužer, a Naneli to naplaćuje iz kontre! Doužer lupa rampu Lesoru! Mitoglu je ostao sam i pogodio. Doužer nije pogodio trojku, lopta se odbila do Ledeja, a on je odmah dodao samom Naneliju. Ide trojka od Džejmsa! Još jedna odlična odbrana Partizana za vođstvo od 45:44.

Bilo je ovo sasvim dobro poluveme Partizana, da nije bilo dva prazna hoda po nekoliko minuta i rezultat bi bio pozitivan.

 

 

Poluvreme - Mitoglu pogađa, Trifunović beži rivalima i pogađa prvi put večeras. Mitoglu nije pogodio za tri, Grent faulom seče kontru crno-belih. Doužer izvodi slobodna bacanja polovično, ali Ledej hvata loptu i pogađa za dva. Greše domaći, bacaju loptu u aut. Lako prolazi Naneli, tajm-aut za Grke posle serije 7:0 za Partizan. Nan nije pogodio, crno-beli su trošili poslednji napad, ali ga nisu iskoristili - 40:42. 

18. minut - Kaminski na parketu umesto Kabokla koji je napravio treću ličnu grešku. Grigonis ne greši sa penala. Naneli ne pogađa, Smailagić hvata loptu, sudije kažu da se kačio na obruć. Lopta je za PAO. Nan beži, Kaminski ga faulira ne da mu lake poene. Siguran je Nan oba puta, raste prednost domaćih. Još jedna izgubljena lopta, Grigonis trči kontru i lako poentia. Lesro pravi drugi faul i šalje Lesora na liniju za slobodna bacanja. Ubacuje Zek oba puta, Kaminski i Anđušić idu na klupu - 33:40.

16. minut - Faul Smailagića, pa faul Jaramaza i Mitoglu sigurno realizuje penale. Ne pogađa Jaramaz trojku ni iz trećeg pokušaja, naneli krade loptu, promašuje za tri, ali Smailagić pogađa iz odbojke. Nema trojke Slukasa, Grent krade loptu Naneliju, a Grigonis pogađa za tri u kontri.  Nova greška crno-belih, a onda i faul Anđušića nad Grigonisom koji pogađa. Tajm-aut za Partizan da se smiri igra i prekine serija grešaka.  Pogodio je Grigonis slobodno bacanje, Kaboklo i Doužer su ponovo na parketu. Pogađa Pi-Džej - 31:34.

14. minut - Zakucava Koprivica, Nan nastavlja sa pogocima. Nesporazum Doužera i Kopriovice, ide Pi Džej na klupu. U igri je Danilo Anđušić, a faul pravi Smit nakon što ga je Slukas odgurao u Nana. Greši Ernangomez u dodavanju, greši i Smit na isti način. Jaramaz se vraća na parket, Smit ide na klupu. Dva promašaja u jednom napadu domaćih i drugi faul Adetokumba. Anđušić ga je izborio. Pogađa Danilo za dva uz faul, precizan je i sa penala - 27:26 za Partizan.

12. minut - Smailagić nalazi Smita samog pod košem i plejmejker crno-belih se upisuje u strelce. Smailagić faulom zaustavlja Kostasa Adetokumba, koji pogađa oba puta. Sada Kostas pravi faul nad Nanelijem daleko od koša. Smailagić pogađa, nerešeno je 20:20. Nan dobar u solo akciji, pogađa i Smit na isti način. Ispao je Koprivica prilikom udvajanja i Adetokmbo pzakucava - 22:24.

Završena je prva četvrtina - Kaboklo je sačekao Lesora i iznudio faul. Precizan je centar Partizana oba puta. Umesto Ledeja u igri je Smailagić. Doužer krade loptu Mitogluu i sjajan pas ka Smailagiću koji zakucava. Slukas se zaleteo i izgubio loptu. Kaboklo nije uspeo da iskontroliše pas Doužera, pa je napravio faul nad Lesorom. Koprivica menja Kabokla u finišu četvrtine. Lesor ne pogađa nijedan penal. Nije uspeo Naneli da se izbori sa agresivnim rivalima, a Ernangomez pogodio trojku. Doužer je igrao pun napad, a Koprivica napravio faul u napadu šest sekundi pre kraja. Slukas nije pogodio i na pauzu se otišlo sa 18:16 za domaće.

8. minut - Dve zbrzane akcije na obe strane i polaganje Slukasa. Loše dodvanaj Jaramaza ka Kaboklu, ide Ognjen na klupu. U igri je Džejlin Smit. Malo jenedostajalo da Ledej ukrade loptu, možda su bili i koraciMitolgu, ali je dobio dva bacanja posle faula Kabokla. Naneli je zamenio Trifunovića, a Mitoglu pogodio jedno od dva slobodna bacanja. Seku Grci pas Smita, to je četvrta izgubljena lopta crno-belih za nepunih osam minuta. Nan pogađa trojku, Obradović traži tajm-aut posle serije Panatinaikosa od 8:0 za trenutnih 15:12.

6. minut - Trifunović neprecizan za tri, ali hvata loptu i Doužer donosi tri poena Partizanu. Na drugojs trnai Nan pogađa za dva. Ponovo trojka Doužera! Pali su Grent i Jaramaz pod košem crno-belih, sudije kažu da je to faul defanzivca srpskog tima. Moglo je da se sudi i drugačije. Slukas je zamenio Grenta, a Grigoni promašio šut za tri poena. Doužer ide do kraja i dodaje još dva poena. Lesor popravlja promašaj Nana - 12:9 za crno-bele.

4. minut - Mitoglu pogađa trojku, Jaramaz ne uspeva da vrati. Nisu precizni ni domaći za tri, ali nema poena ni Partizana. Ponovo Kaboklo rešava Lesora u odbrani, alis e nije nagradio posle otvorenog šuta za tri poena. Nan nije pogodio trojku - 4:5.

2. minut - Prve pšoene na utakmici zabeležio je Nan, a dugom dvojkom na semafor je crno-bele upisao Kaboklo. Brazilac odradio odličnu odbranu nad Lesorom, pa ponovo pogodio u napadui - 4:2 za Partizan.

Utakmica je počela minutom ćutanja i aplauzima u čast Dejana Milojevića!

 

 

20.11 - Prva petorka Partizana je Jaramaz, Doužer Trifunović, Ledej i Kaboklo. Atmosfera u OAKA dvorani je veličanstvena pred početak susreta. Pušten je i film posvećen titulama prvaka Evrope od kojih je pet osvojeno pod komandnom palicom sadašnjeg trenera Partizana Željka Obradovića. Nije potrebno naglašavati da je Obradović ovacijama dočekan pri izlasku na parket.

 

 

19.52 - Od 13 crno-belih radnika koji su otputovali za Atinu u sastavu neće biti Tristana Vukčevića, a kapitensku traku će umesto Kevina Pantera koji je ostao u Beogradu, nositi Uroš Trifunović.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @pbg.news

 

19.42 - Košarkaši Partizana izašli su na zagrevanje u majicama koje teraju suze na oči.  Tu je slika Dejana Milojevića, godina rođenja i smrti i natpis: "I najveći borci nekada odlaze"!

 

 

19.21 - Prvi meč u beogradskoj Areni dobili su crno-beli posle produžetka  sa 92:87 i to nakon što su istopili veliki minus na semaforu.

18.18 - Glavni sudija meča biće Huan Karlos Garsija, a pomagaće mu Emil Mogulkoč i Maksim Buber.

17.27 - Trener Partizana Željko Obradović miran je pred duel u rasprodatoj OAKA areni u Atini.

- Tim koji je u izvanrednoj formi. Igraju zaista veoma dobro. Znamo da će biti fenomenalna atmosfera. Posle mnogo vremena nalaze se u vrhu u Evroligi. Napravili su tim za najveće moguće ambicije. To smo pričali i pre naše prve utakmice i tim su koji zaslužuju respekt. Naravno, verujemo da i mi imamo šanse. Možemo da odigramo dobru utakmicu.

17.04 - Najgore je očekivati "žurku". Nismo se dobro pripremali cele nedelje. Imali smo povređene i bolesne igrače. Nismo spremni za ovu utakmicu. Najgore je imati "žurku" pre nego što pobedite. Ako mislimo da će biti žurka, kao što su moji igrači mislili cele nedelje, to će biti katastrofa. Imaćemo mnogo navijača ovde, i oni će nam dati mnogo energije. To je jedina pozitivna stvar. Nadam se da će momci s tom energijom imati više motivacije. Ove nedelje nisam video dobru motivaciju i energiju - rekao je trener Panatinaikosa Ergen Ataman.

 

 

16.55 - Sve je pucalo od radosti kada su se košarkaši i stručni štab Partizana sreli sa prošlogodišnjim saigračima Matijasom Lesorom i Janisom Papapetruom!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike