Bogdan nastavio seriju, Atlanta upisala pobedu! Toronto bes iskalio na Majamiju! (VIDEO)

18.01.2024

07:43

0

Autor: A. S.

Još jedna NBA noć nakon koje se najmanje o košarci govori

Bogdan nastavio seriju, Atlanta upisala pobedu! Toronto bes iskalio na Majamiju! (VIDEO)
Bogdan na meču sa Orlandom - Copyright Tanjug/AP Photo/John Bazemore

Mečevi NBA lige noćas su bili u drugom planu. Prerani odlazak Dejena Milojevića ostavio je traga kako na srpsku javnost, tako i u Americi, gde je radio u stručnom štabu Golden Stejt Voriorsa, pa su sve utakmice krenule minutom ćutanja.

Na terenu su od srpskih predstavnika bili Bogdan Bogdanović i trener Darko Rajaković, koji su i upisali pobede, kao i Nikola Jović, čija ekipa je noćas poražena.

Bogdanovi Hoksi su u jednom "ludom" meču sa Orlandom, upisali pobedu rezultatom 106:104. Bio je to jedan od izjednačenijih okršaja u NBA ligi, a interesantno da nijedna ekipa nije imala veću prednost od šest poena. 

Drama se odvijala u poslednjim trenucima, nakon što je Paolo Bankero pogodio za 104:104, ali je onda usledio i odgovor Dežontea Mareja za pobedu Atlante.

Bogdan Bogdanović je za 24 minuta na parketu, postigao 12 poena, uz četiri skoka i po jednu asistenciju i blokadu, što je ujedno 100. rampa u NBA ligi.

Takođe, Bogdan je produžio i seriju utakmica u kojima je postigao bar jednu trojku, pa je sada stigao do brojke - 49, što je drugi najduži aktivni niz, a ujedno i treći u klupskoj istoriji.

Toronto Darka Rajakovića, tugu jer je ostao bez Paskala Sjakama koji će karijeru nastaviti u Indijani, rešio je ubedljivim trijumfom nad Majamijem, 121:97.

Prva četvrtina nagovestila je u kom smeru ide ovaj duel, a Reptorsi su je dobili sa 41:18! Do poluvremena, razlika je narasla na čak 40 poena, pa čak ni pad u nastavku nije uticao na trijumf. Majami je prišao na -13 u poslednjem kvartalu, ali daleko od toga da je meč učinio interesantnijim.

U dresu Hita, Nikola Jović je ponovo bio starter. Za 21 minut na terenu, postigao je 10 poena i dodao sedam uhvaćenih i dve podeljene lopte.

NBA LIGA

Detroit - Minesota 117:124

Atlanta - Orlando 106:104

Boston - San Antonio 117:98

Klivlend - Milvoki 135:95

Njujork - Hjuston 109:94

Toronto - Majami 121:97

Nju Orleans - Šarlot 132:112

LA Lejkers - Dalas 127:110

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike