U Milano, pred Zvezdu, stiglo NBA pojačanje: U Evroligu dolazi posle tri godine među Pistonsima!

10.01.2024 | 18:25

Autor: A. Š.

Rodni Megruder je dugo tražio put do najjače lige na svetu, a sada će imati priliku da debituje u elitnom kontinentalnom takmičenju

Copyright Profimedia

Dan uoči okršaja sa Crvenom zvezdom, milanska Olimpija se pohvalila NBA pojačanjem pošto je ugovor do kraja sezone sa „manekenima“ potpisao Rodni Mekgruder (33, 194 cm).

- Kako ulazimo u odlučujuću fazu sezone odlučili smo da „produžimo“ našu bekovsku liniju sa atletskim igračem koji ima veštine i karakter neophodan da se dobro prilagodi našim potrebama – rekao je generalni direktor Hristos Stavropulos.

Iskusni američki bek tako će, posle sedam sezona u najjačoj ligi na svetu, dobiti priliku da debituje u elitnom takmičenju na Starom kontinentu, ali zanimljivo je da mu ovo neće biti prvi susret sa Evropom.

- Zadovoljstvo je biti deo ovakve istorijske organizacije i igrati za navijače iz ovog lepog grada. Jedva čekam da izađem na teren i borim se za sve pobede koje budemo mogli da ostvarimo. Milane, uzbuđen sam – istakao je Mekgruder.

Novi košarkaš Olimpije je 2013. godine, pošto nije izabran na NBA draftu i posle neuspelog pokušaja da se izbori za ugovor sa Oklahomom, stigao u mađarski Atomeromu Paks gde je imao prosek od 14.4 poena i 5.3 skokova po utakmici.

Vratio se potom u domovinu, pokušao da se izbori za svoje mesto pod suncem u opremi Golden Stejta i Bostona, ali pošto nije uspeo da se domogne najveće scene dve sezone je proveo u Razvojnoj ligi.

Napokon, 2016. godine potpisao je trogodišnji ugovor sa Majamijem u čijem dresu je odigrao 162 utakmice, od kojih je u 112 bio u početnoj petorci, sa 6.7 poena i 3.3 skoka po meču.

Posle Majamija jednu sezonu je proveo u Los Anđeles Klipersima, da bi u prethodne tri godine nosio dres Detroita.

BONUS VIDEO

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam