Briljantna Zvezda: Crveno-beli iznenadili Fener u Istanbulu!

02.01.2024

20:44

0

Izabranici Janisa Sferopulosa ostvarili važnu pobedu u Evroligi

Briljantna Zvezda: Crveno-beli iznenadili Fener u Istanbulu!
Copyright MN Press

Košarkaši Crvena zvezde ostvarili su važnu pobedu 18. kolu Evrolige.

Crveno-beli su ostvarili trijumf nad Fenerom sa 85:76 (18:26, 16:9, 23:22, 28:19).

Ovo je definitivno najbolja partija crveno-belih u ovom delu sezone, koja je na kraju krunisana pobedom, čime su se ponovo uključili u trku za visok plasman u ovom takmičenju i plasman u TOP 8.

Koliko je ovo veliki trijumf pokazuje i to da je Zvezda jedina ekipa koja je pobedila Fener u Istanbulu, zanimljivo da je ovo druga pobeda zaredom crveno-belih na gostovanju, prvo protiv Makabija u Pioniru, i sada i u prestonici Turske.

Definitivno, presudila je odlična igra u odbrani, dok su u napadu bili šuterski raspoloženi, što je na kraju krinisano trijumfom.

Najzaslužniji za pobedu Zvezde je bio Bolomboj koji je za 33 minuta postigao 24 poena, uz šest skokova i nema sumnje njegova najbolja partija od kako je došao u redove crveno-belih.

Ali, stekao se utisak da je ovo timska pobeda srpskog predstavnika, svi koji su igrali imali su svoje bitne role, iako za ovaj meč nisu mogli da računaju na Luku Mitrovića, koji je povredio koleno u duelu sa Igokeom.

Ali, svi ostali igrali su na najvišem nivou, što je na kraju krunisano pobedom crveno-belih.

Pre svega to se misli na drugo poluvreme, gde su se muški suprostavili favorizovanom domaćinu, to je zbunilo igrače Fenera, ušla je panika i njihove redove, i na kraju su morali da pruže ruku boljoj ekipi, a to je večeras bila Zvezda.

Nema dileme da će večiti derbi između crveno-belih u Partizana u 19. kolu Evrolige, koji se igra u četvrtak (4. januara) biti prava poslastica za sve ljubitelje košarke.

Treba istaći i debi Nikole Topića u Evroligi, koji je još jednom pokazao da se radi o neverovatnom talentu, i da je definitivno vreme pred njim.

FENERBAHČE: Motli 11, Vilbekin 14, Šanli 3, Papajanis, Mahmutoglu, Hejs-Dejvis 21, Biberović 4, Gudurić 3, Dorsi 8, Kalates 2, Madar 8, Sestina 2.

ZVEZDA: Teodosić 6, Hanga 12 (2/3 za tri), Davidovac, Lazić 8 (2/3 za tri), Tobi 3, Bolomboj 24 (6 sk), Ilić, Nedović 7, Gedraitis 19 (2/5 za tri, 7 sk), Gilespi.

Blog uživo:

40. kraj - Zvezda pobedila Fener sa 85:76.

38. minut - Teo pogađa važnu trojku, Zvezda ide na plus devet (76:67). Crveno-beli u odličnoj poziciji da ostvare važnu pobedu na gostovanju. Odlična igra celog tima. 

36. minut - Najvažnije da crveno-beli održavaju prednost i da su sve bliži trijumfu u Istanbulu, čime bi se oubiljno uključili u trku za visok plasman na tabeli. (71:65). Odlična timska igra Zvezde, posebno u drugom poluvremenu. 

34. minut - Kakva partija košarkaša Zvezde u poslednjoj četrvtini, sve vreme su u vođstvu. Fener nema rešenje za takvu igru, crveno-beli otišli na plus šest 69:63. 

32. minut - Sjajan početak Zvezde u poslednjoj četvrtini. Po prvi put su u vođstvu i sada su crveno-beli na plus četiri (61:57). Crveno-beli su napravili odličnu seriju i zasluženo su poveli u meču sa Fenerom. Sjana rola Lazića, koji postiže pet poena. 

Počinje poslednja četvrtina:

30. minut - Kakva završnica Zvezde u trećoj četvrtini. Nema dileme da nas očekuje uzbudljiva poslednja deonica. Rezutat je egal 57:57. Crveno-beli pokazali hrabro izdanje u ovom delu utakmice.

28. minut - Trenutno se igra koš za koš. Razlika ostaje oko osam poena, nikako da Zvezda ponovo priključi i uđemo u neizvesnu završnicu. Ali, ima još ovde dosta da se igra (55:50).

26. minut - Dosta dugo na semaforu piše 51:43, bez postignutog poena sa obe strane u poslednjih minut i više. 

24. minut - Klub iz Istanbula ponovo pravi osetniju razliku, trojkama su razbili crveno-beli i otišli na plus deset (48:38). Totalni pad srpskog predstavnika. Baš su se rapucali domaćini na početku drugog poluvremena.

22. minut - Fener prvo pravi seriju od 6:0, sa dve trojke zaredom. ali Zvezda uzvraća preko Hange. (41:37). Domaćini su mnogo bolje krenuli šuterski u nastavku.

Kreće drugo poluvreme:

20. minut - Odlično izdanje crveno-belih u drugoj četvrtini, a u tome im je dosta pomogao i Fener. Izabranici Janisa Sferopulosa odlaze na samo minus jedan poen (35:34). Nema dileme da nas u nastavku meča očekuje još dosta uzbuđenja. Najbolji u redovima Zvezde posle 20 minuta bio je Bolomboj sa 16 poena, prati ga Gedraitis sa osam.

18. minut - Odlična serija Zvezde od 7:0, ponovo su samo na minus dva. Neverovatno da Fener nije koš postigao skoro punih šest minuta (33:31). Hrabra igra crveno-belih, a, odmah je došao i rezultat. Trener Jasekivičijus traži tajm-aut.

16. minut - Neverovatno, loš period sa obe strane. Nema koša punih dva minuta, dosta nerezonskih šuteva. Rezultat je dalje 33:24.  

14. minut - Ponovo pad našeg predstavnika. Fener ponovo ide na plus devet (33:24). Trener Sferopulos odmah traži tajm-aut. Sa dosta oscilacija crveno-beli igraju večerašnji duel.

12. minut - Bolje izdanje Zvezde u prvim minutama druge deonice, sada imaju samo minus od četiri (28:24), a u jednom trenutku Fener je bio na plus 10. Creveno-beli napravili seriju od 6:0.

Kreće druga četrvtina:

10. minut - Katastrofalna serija crveno-belih, Fener koristi to i pravi seriju od 10:2. Konfuzija u redovima srpskog predstavnika. Domaćini posle prve deonica imaju plus 8 (26:18). Nadamo se boljoj igri crveno-belih u nastavku meča, mada treba istaknuti da su prvih 10 minuta, u većem delu igrali dobro, čak bili u vođstvu.

8. minut - Obe se ekipe menjaju u vođstvo. Zvezda je očigledno došla u Istnabul kako bi odigrala jedan dobar meč i tako ostvare važnu pobedu, trenutno je (18:16) za Fener.   

6. minut - Dobar period igre Zvezde, i dalje ima minimalno vođstvo, nema dileme da nas očekuje zanimljiva utakmica. Trener Fenera izmenio celu skoro petroku, kako bi razmrdao svoju ekipu. (14:13) za Zvezdu.

4. minut - Srpski predstavnik pokazao na zube, i ne dozvoljava domaćinima da se odlepe, čak imaju i plus 1 (11:10). Odličan je Gedraitis koji je postigao dve trojke zaredom.

2. minut - Izjednačena na početku meča, pogotovo, što je Janis Sferopulos izveo prilično čudnu petroku. Ipak, domaćini koriste igru pod koševima i već su napravili razliku od četiri poena (7:3). Dominira Motli sa četiri poena. 

Kreće meč:

Petorka Zvezda: Lazić, Topić, Bolomboj, Gedraitis, Davidovac. 

Veliki hendipek za Zvezdu na večerašnjem meču neće moći da računa na jednog od glavnih košarkaša crveno - belih Luke Mitrovića.  

Igrači Fenera i Zvezde izašli na teren. 

Trener Zvezdse Janis Sferopulos je istakao da njegovu ekipu očekuje potpuno drugačiji meč, nego što je to bio slučaj sa Igokeom.

- Igramo protiv tima koji je promenio trenera. Rade neke stvari drugačije i čeka nas potpuno drugačija utakmica u odnosu na onu koju smo odigrali u prvom delu sezone u Beogradu - rekao je Sferopulo

BONUS VIDEO:   

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike