Kakav dan za Durenta: Prvo ga proglase za MVP-ja, a onda dobije novi ugovor od kojeg "boli glava"

08.08.2021

14:55

0

Pre Mrežica igrao je za Ratnike

Kakav dan za Durenta: Prvo ga proglase za MVP-ja, a onda dobije novi ugovor od kojeg "boli glava"
Copyright Tanjug/AP Photo/Kathy Willens/

Kevin Durent ostaje u Bruklinu, potvrđeno je zvanično. Saopšteno je da je potpisan novi, višegodišnji ugovor, ali ne i precizniji detalji.

Dan ranije, pojavila se (nezvanična) informacija da je reč o četvorogodišnjem ugovoru koji je vredan 198 miliona dolara.

– Znamo ko je. Kevin Durent će ostaviti trag u Bruklinu, kao jedan od najvećih svih vremena. U ime Netsa, moje porodice i naših navijača, uzbuđeni smo i počastvovani što ćemo gledati Kevina u godinama pred nama – izjavio je vlasnik Netsa, Džo Cai.

Durent je u Bruklin stigao u julu 2019. godine, a tokom prethodne sezone igrao je u 35 utakmica. U proseku je ubacivao 26,9 poena i beležio 7,1 skokova, 5,6 asistencija, uz 1,3 blokadu. Na terenu je prosečno bio 33,1 minut.

Vest o produženju ugovora stigla je u istom danu kada je proglašen za MVP-ja na Olimpijskim igrama u Tokiju. Ovo mu je treća zlatna medalja sa Igara, pošto ih je osvajao i u Londonu i Rio de Žaneiru. To je do sada uspelo samo Karmelu Entoniju.

Takođe, postao je najbolji strelac u istoriji nacionalnog tima SAD.

Pre Bruklina, igrao za Oklahoma Siti (Sijetl), a posle i za Golden Stejt. U tih 13 NBA sezona odigrao je čak 884 utakmica.

pročitajte još:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike