Loš niz je prekinut: Lojd presudio bivšem timu, O'Brajant pokazao zašto je doveden

18.12.2020

19:51 >> 20:29

0

Crveno-beli pobedili Valensiju u neizvesnoj završnici

Loš niz je prekinut: Lojd presudio bivšem timu, O'Brajant pokazao zašto je doveden
Copyright MN Press

Šest od šest! Toliko mečeva i toliko pobeda je Crvena zvezda ostvarila protiv Valensije. I ne samo to, konačno su pronašli izlaz iz loše rezultatske serije u Evroligi.

Na svom terenu su savladali Valensiju – 76:73 (20:22, 25:14, 12:21, 19:16). Džoni O’Brajant je pokazao zbog čega je doveden, a Džordan Lojd je bio iks faktor u trijumfu protiv bivšeg kluba.

Pročitajte još:

Iznenadio je malo Obradović kolegu sa startnom postavom i Uskokovićem i Simonovićem u petorci. Valensija je to koristila i najviše preko raspoloženog Laberija, dobro započela meč. Njegove trojke su im donele prednost (18:22).

Promenilo se to u drugoj četvrtini, znatno bolje je Zvezda igrala u odbrani, posebno Volden. Lojd je ušao u šuterski ritam protiv nekadašnjih saigrača, dok je O’Brajant pokazao sjajnu timsku igru. Ne samo što je koristio svoju snagu i veštine za poene, već je pravovremenim dodavanjima pronalazio saigrače. Španski tim je u igri držao Prepelič, dok je Zvezda dobrom defanzivom, pre svega na Dubljeviću (bez poena) na pauzu otišla sa vođstvom (45:36).

Krenula je Zvezda savršeno u drugom poluvremenu, Lojd je doneo dvocifrenu prednost (48:36). O’Brajant je nastavio da pogađa, ali su se na drugoj strani raspucali Hermanson, pa Tobi, da bi Laberi trojkom uz zvuk sirene završio treću deonicu i u potpunosti vratio „slepe miševe“ (57:57).

Velika nervoza u redovima crveno-belih na agresivnu igru i presing po celom terenu protivnika, Čak četiri puta su pravili greške prilikom izvođenja auta, mučili se sa organizacijom napada. Loptu je u ruke uzeo Lojd, pogodio nekoliko bitnih šuteva, a kada je Prepeliču ispala lopta u poslednjim sekundama Zvezda je konačno mogla da proslavi trijumf u neizvesnoj završnici.

ZVEZDA: O’Brajant 15 (4sk, 2as, 2uk.l), Voldne 8, Lojd 20 (6as), Uskoković 2 (2as, 2sk), Davidovac 8 (5s, 4as), Lazić 3, Rit 7, Radanov, Simonović 2, Kuridža 5, Simanić, Kuzmić 6 (5sk)

VALENSIJA: Prepelič 15, Padilja, Puerto 5, Laberi 15 (6sk, 2as, 2 uk.l), Tobi 11, Kalinić 5 (4sk), Dubljević 5 (4as), Vives 5 (4sk), San Emeterio, Vilijams 5, Hermanson 5 (5as, 4 izg.l)

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike