Obradović: Jedva čekam dan kada ćemo sa publikom da proslavljamo pobede, Koloma ćemo postepeno uvoditi u sistem

18.12.2020

20:19 >> 20:24

0

Autor: N. St.

Trener Zvezde analizirao meč sa Valensijom

Obradović: Jedva čekam dan kada ćemo sa publikom da proslavljamo pobede, Koloma ćemo postepeno uvoditi u sistem
Copyright MN Press

Dramatična završnica je konačno završena u korist crveno-belih. Posle serije od pet poraza je loš niz prekinut. Savladana je Valensija u Beogradu (76:73).

Trener srpskog tima Saša Obradović nije krio zadovoljstvo.

– Pobeda je najbolji lek posle poraza koji smo imali. Igrali smo dobro, lopta se kretala na pravi način, srećan sam zbog momaka. Dobra stvar za nas posle napornog rada i loših situacija u prethodnom periodu – počeo je Obradović.

Pročitajte još:

Ponovo je njegov tim prokockao dvocifrenu prednost.

– Treba da se zna da igramo protiv najboljih evropskih timova. Ovo je ekipa koja je u top tri napadačka tima. U nekim ranijim mečevima smo imali kontrolu igre, sada je napad bio mnogo bolji, potvrda toga je 20 asistencija. Imamo dobar rad, skauting, fokus. Padovi su normalni. Ne bih da zvuči kao da tražim alibi, ali imamo Uskokovića koji prvi put igra Evroligu i daje svoj doprinos na terenu kao plejmejker. Drugi prinudni plej je Volden i bio bi daleko produktivniji da igra samo jednu poziciju. To su ti neki razlozi i posle se uvuče mali strah kada povedemo i kada dođe taj kraj gde treba da smo mirniji. Poremeti se malo hemija koja se dosta menjala u poslednjem periodu sa promenama igrača u rosteru, priča da li je jedan dobar ili drugi. Tu je i fizička priprema O’Brajanta koji izgleda sve bolje. Vidi se da rastemo.

Kritike su izgleda urodile plodom.

– Bili smo fokusiraniji, energija je bila tu od starta, igrači sa klupe su doprinosili, a način na koji smo igrali u pojedinim momentima je bio veoma lep za gledanje. U prošlim utakmicama nije bilo tog ekstra pasa, sada je to bilo na boljem nivou.

Često je strateg crveno-belih spominjao probleme u organizaciji napada. Sada je stigao Kino Kolom koji će još sačekati sa debijem.

– Kolom treba da prođe medicinske preglede, očekujemo i Hola da se vrati, trenirao je u prethodna dva dana, ne sa ekipom. Mogu obojica mnogo da nam pomognu. Kolom ima iskustvo, brojne utakmice i završnice koje su nam falile u prethodnom periodu. Ima ih i u rukama i nogama. Treba da vidimo u kakvom je stanju, ne možemo odmah mnogo da očekujemo od njega. Treba postepeno da ga uvodimo u sistem. Pametan je, biće to brže, samo da vidimo fizičko stanje.

Vratio se na trijumf u neizvesnoj završnici.

– Znamo da bi ovo izgledalo drugačije da su navijači tu. Možda bi i neke sudijske odluke bile drugačije sa njima. Doneli bi samopouzdanje i energiju. Došao sam ovde i razmišljam samo o danu kada će oni biti tu sa nama da zajedno pobeđujemo.

Na kraju se osvrnuo na duel sa Cedevitom koji je zakazan u nedelju.

– Evroligaška utakmica. Označena kao jedan od najznačajnijih u sezoni. Moramo da radimo na oporavku igrača. Ako budemo odigrali na ovakvom nivou, biće to dovoljno za trijumf – završio je Obradović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike