Simonović zna kako protiv Valensije, Tobi svestan pritiska, raduje se susretu sa Ivanovićem!

05.12.2023

15:03

0

Autor: A. S.

Crveno-beli žele da ponove igru iz duela sa Efesom i upišu pobedu na strani

Simonović zna kako protiv Valensije, Tobi svestan pritiska, raduje se susretu sa Ivanovićem!
Marko Simonović - Copyright MN Press

Pred košarkašima Crvene zvezde je duplo kolo Evrolige. Najpre u sredu od 20.30 sledi gostovanje Valensiji, a dva dana kasnije, u 13. kolu i duel sa Baskonijom.

Crveno-beli žele da se na putu u Španiji dokopaju prve pobede na gostujućem terenu, a Marko Simonović smatra da je u prvom duelu neophodno da zaustave njihovu tranziciju. 

- Očekuju nas dve teške utakmice, pogotovo što znamo kako sve španske ekipe igraju, da je to dosta brza igra. Moramo da se pripremimo na to, prvi meč je protiv Valensije i moramo da damo svoj maksimum i ostvarimo pobedu. Mislim da treba da zaustavimo tu njihovu tranziciju, dobro trče, a ključć svega je ta naša odbrana. Ako budemo igrali kao u poslednje vreme, ne bi trebalo da bude velikih problema - rekao je Marko Simonović u najavi ovog meča i dodao:

- Duško Ivanović je selektirao ovu ekipu i biće sigurno teško protiv Baskonije, ali generalno fokus je sada na Valensiji. Da taj duel spremimo što bolje.  Vezali su neke poraze i u domaćem šamlionatu i u odbrani. Iskreno kažem, ako budemo igrali odbranu kao protiv Efesa da imamo šansu za prvu pobedu na strani.

Crnogorski reprezentativac ističe i da je partija protiv Efesa vodilja za ekipu u nastavku sezone.

- Teško je kad se Evroliga igra na strani, zahtevno je takmičenje, sve ekipe su ravnomerne i svako svakog može da pobedi. Ako ponovimo partiju protiv Efesa, možemo da očekujemo duplu pobedu.

Priliku da protiv bivšeg tima igra prvi put od odlaska, dobiće i Majk Tobi.

- Dupla kola su važna za nas. Ako pogledate ekipe koje izbore plej-of, to je na osnovu toga kako odigraju dupla kola. Tako da želimo da pobedimo - naveo je Tobi i priznao da Valensija ima posebno mesto u njegovom srcu.

Naturalizovani Slovenac smatra da je od dolaska u Beograd, sebe izložio prevelikom pritisku, pa da su zbog toga bolje partije izostale.

- Mislim da sam stavio previše pritiska na sebe. Previše sam intezivan ili uzbuđen. Želim da igram dobro i kada je želja tolika, stvari ne idu tako. Treba da duboko udahnem, opustim se. Da verujem sebe i svoje saigrače, da i oni veruju u mene. Ako bih sa takvom atmosferom ulazio u mečeve Evrolige, ne bih imao toliki pritisak.

Na kraju, kako će ovo duplo kolo biti susret sa poznatim licima, dotakao se i Duška Ivanovića, koji je ponovo na klupi Baskonije.

- Za nas je to samo još jedna utakmica da pobedimo. Koliko god je lepo videti trenera koji je, saglasan sam sa vama, bio tu kratak period, za nas je važnije da pobedimo bez obzira na to ko je u pitanju - zaključio je Tobi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike