Obradović ništa ne krije: Neverovatna utakmica, neverovatna pobeda, ponosan sam, ali mi i dalje imamo veliki problem!

26.10.2023

21:30

0

Autor: P.K.

Trener Partizana kaže da stalno ponavlja jednu te istu stvar, ali da je pobeda psihološki jako važna

Obradović ništa ne krije: Neverovatna utakmica, neverovatna pobeda, ponosan sam, ali mi i dalje imamo veliki problem!
Željko Obradović - Copyright ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Partizan je ispustio +15, pa onda stigao -13 i na kraju uspeo da pobedi Crvenu zvezdu u prvom večitom derbiju ove sezone.

Željko Obradović je odmah sve to sumirao u jednoj rečenici:

- Neverovatna utakmica, neverovatna pobeda, hvala mojim igračima i našim ljudima koji su nas sjajno bodrili kao na svakoj utakmici i davali nam neverovatnu energiju.

Onda je nastavio u detaljima:

- Mi smo dobro počeli, a onda smo prestali da igramo pametno, što je baš bila odlika u tom prvom periodu. A onda nam se ponavljaju neke stvari koje su veliki problem u našoj igri, a koje ponavljamo svaki dan, svaki čas, svakog trenutka na svakom treningu, a to je naš glavni problem - to što nismo koristili faulove kad nismo u bonusu. A onda smo prestali i da igramo pametno u napadu, gde smo počeli da soliramo. Zvezda je tada igrala zaista izvanredno, a glavni razlog što se vratila je što mi nismo uspeli da koristimo faulove kad smo bili u bonusu. Mi smo uspeli posle da se prilagodimo. Plus, ovakve utakmice odlučuju i neke stvari kao što su slobodna bacanja. Mi smo u finišu pogađali, Zvezda nije. Kako god, zaista sam ponosan što smo u najtežem trenutku uspeli da se vratimo, i sa tribina dobijali neverovatnu energiju. Ovo je psihološki bilo veoma važno za nas.

Detalji, sitnice i trenuci utakmice

- Probali smo da promenimo pre svega odbranu i da u napadu radimo stvari koje su bile inače postavljene pred meč, sa jasnim planom gde i kako da napadamo. Igrali smo sa četiri mala, promenili odbranu, igrali mnogo agresivnije i to nam je dalo rezultat. Ovakva utakmica je sve što je lepota košarke. Bilo je lepih momenata i na našoj strani i na strani Zvezde, u fantastičnoj atmosferi. Imao sam goste iz raznoraznih zemalja i imali su šta da vide, pre svega kvalitetnu utakmicu.

Potom je dodao:

- Kad se pogledaju minutaža, poeni, statistika, ovo je timska pobeda i to me raduje i mislim da ovakva pobeda treba da nam da samopouzdanje, da moramo da se vratimo na način na koji smo igrali. Prvi put smo se večeras vratili na procente koje smo imali prošle sezone. Do ove utakmice šutirali smo katastrofalno u Evroligi, a za to je uvek prvi razlog što uzimaš loše šuteve.

Trener je pomenuo i probleme u sastavu.

- Smailagić je propustio naš poslednji trening zbog povrede. Došao je jutros, tražio je da ga osposobe  i odigrao je 17 minuta. Kevin ima problema sa obe noge! Sutra će ići na snimanje, ne znamo u kakvom je stanju. Hvala im na tome.

Partizan već u ponedeljak dočekuje Zvezdu u još jednom derbiju, ovog puta u AdmiralBet ABA lige.

- U ovom ritmu igranja, najvažnije je da se igrači odmore, da imaju glavu. Odmah posle Mege smo pogledali snimak i pustio sam ih kućama. Sutra isto imaju slobodan dan. Imamo jedan ozbiljan trening u subotu i to je to. Nema se vremena. Treba da pričamo o detaljima, koji odlučuju svaku utakmicu.

Pojedinci

Novinari su ga pitali za igre novajlija Frenka Kaminskog i Pi-Džej Doužera, koji su imali sjajne role, kao i Ognjena Jaramaza i Alekse Avramovića.

- Hajmo redom. Kaminski je otvorio utakmicu izvanredno i igrao je pametno, a onda je naišao period igre gde odbrambeno nije radio stvari koje smo se dogovorili, a onda je igra i komunikacija bila pogrešna na piku. Doužer, njegov ulazak je bio jako loš, i njemu sam to rekao, naravno da imam individualne razgovore svaki dan sa igračima. On je izuzetno pametan igrač i teško mi je da gledam na terenu kako nema agresivnost. Na sreću u drugom poluvremenu je bio mnogo agresivniji. Bila je neka akcija gde smo odigrali za njega, nije odmah odigrao kako je trebalo, posle je tražio ponovo tu istu akciju i odigrao je kako treba. To je dobro, takav pristup treba da imamo.

Nastavio je i o ostalom

- Tim čini 12 igrača. Tim čine male stvar i ja znam da će nam svi biti potrebni i podizanje forme nešto što je normalno. Aleksa. Aleksa je imao ogromnu energiju, mnogo doprinosi timu, to je uvek tu i nije sporno, ali ima i loših stvari. Ja nikad neću biti zadovoljan jer je to moj posao i ja sam trener i drugačije gledam na stvari. Ako igrač ima to zadovoljstvo, onda je sledeća utakmica katastrofa. Da, uvek ističem pozitivne stvari, ali to je ona stepenica koju on mora da pređe kao igrač ako želi da bude top, top igrač.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike